BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'da operasyon etkisi----

Borsa İstanbul'da operasyon etkisi

Borsa İstanbul'da operasyon etkisi
24 Ağustos 2016 - 09:45 www.finansgundem.com

Borsa güne yüzde 1.35 düşüşle 76.290 seviyesinden sert satışla başladı

Borsa İstanbul endeksi güne hafif alıcılı bir açılış yaptıktan sonra yatay seyrederken, öğleden sonra ABD verileri sonrasında sert satış baskısıyla karşılaştı. BIST-100 endeksi günü yüzde 0.79 düşüşle 77.333 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.64 değer kaybederken sanayi endeksi ise 1.13 değer kaybetti. Endeks yeni güne sıcak gelişmeler etkisinde yüzde 1.35 düşüşle 76.290 seviyesinden açılış yaptı.

Dün Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel üst batta 25 baz puan indirim yaparak marjinal fonlama oranını  yüzde 8.75'den yüzde 8.50 seviyesine indirdi. Politika faizi olarak izlediğimiz haftalık repo oranını ve borçlanma faiz oranını ise değiştirmedi. TCMB tutanaklarında özellikle Temmuz ortasında yaşanan yurt içi gelişmelerin turizm sektörü başta olmak üzere piyasalarda olumsuz etkisi görüldüğünü belirtse de bundan sonraki süreç adına olumlu bakış açısı devam ediyor.

TCMB faiz kararı sonrasında TL varlıklarda kısa vadeli değer kazancı yaşansa da gün sonuna doğru kayıplar arttı. Hem kur tarafında hem de hisse tarafında satışların görüldüğü günde endeks gelişmiş piyasa endekslerinden ayrıştı. Dolar  endeksinin de değer kazanması özellikle dolar/TL'de 2.95 seviyesi üzerini görmesine neden oldu.

Günün sıcak gelişmesi sabah 04.00'te başlayan Cerablus harekatı oldu. TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Bordo Bereliler Suriye topraklarına girdi. Tanklar, sınırın sıfır noktasında hareket halinde hedefleri vurmaya başladı.

Analistlere göre teknik olarak gün içi yükseliş eğiliminde 77.300-77.800 bandı hedeflenmeli,  daha yukarıda 78.400 seviyesinin endeksi aşağı yönlü baskılaması beklenmektedir. Beklenti dahilinde gelebilecek satışlarda ise 76.800 desteğinin endeksi düşüşlere karşı aşağı yönlü tutması beklenmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)