BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKış risklerine karş alınacak önlemler ----

Kış risklerine karş alınacak önlemler

Kış risklerine karş alınacak önlemler
19 Ocak 2012 - 14:12 www.finansgundem.com

Allianz, kış aylarında, karın ve buzlanmanın yaratabileceği tehlikeleri ve alınabilecek önlemleri aktarıyor.

Kış ayları ve zorlu hava koşulları, olası riskleri de beraberinde getiriyor. Global deneyimini yerel uzmanlıkla bir araya getiren, dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz, kışın yolda ve yaşam alanlarında karşılaşılabilecek riskler konusunda sigortalılarını bilinçlendirmeyi sürdürüyor.
Allianz Mali İşler Direktörü Solmaz Altın, Allianz’ın kış mevsiminde en çok karşılaşılan risklerle ilgili yayınladığı bülten hakkında değerlendirmelerde bulunarak “İşimizin önemli bir parçası sigortalılarımızın karşılaşabilecekleri riskleri yönetmek. Onların risk yönetim ortağı olarak aktif bir rol oynuyor, kaza önleme ve yol güvenliği alanında lider ve yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz. 40 yılı aşkın süredir, otomobil ekspertizleri için Almanya’daki araştırma merkezimizde yol güvenliği konusunda da danışmanlık sunuyoruz. Bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde, zorunlu emniyet kemeri uygulaması da dâhil birçok güvenlik gelişimine katkı sağladık” diye bilgi verdi.
Allianz’ın 50 milyondan fazla sigortalı araçla, dünyanın en büyük otomobil sigortacısı olduğuna da dikkat çeken Altın, “Dünya çapında yol güvenliği insiyatifleri ve etkinlikleri düzenliyoruz. Bu programlar, sürücü eğitimleri, çocuk aktiviteleri, yol güvenliğine dair araştırmalar ve bu bilgilerin paylaşılmasına kadar geniş bir skalayı içeriyor.” dedi.
Zorlu hava koşullarının sadece yol güvenliği açısından risk yaratmadığına dikkat çeken Solmaz Altın, “Kar yağdıktan sonra, temizlenmeyen çatı ve merdivenlerin yol açabileceği riskler, endüstriyel tesislerde kar nedeniyle meydana gelebilecek kazalar gibi çeşitli tehlikeler de mevsimsel olarak sıklıkla karşılaşılan riskler arasında bulunuyor. Geçmiş deneyimlerimizden hareketle, olası riskler konusunda sigortalılarımızı bilgilendirmek ve kış aylarında tehlikelerden korunmak için dikkat edilmesi gereken noktaları derledik” diyerek önerilerini paylaştı.
Kış riskleri ve riskleri azaltan tavsiyeler:
Güvenli sürüş için alınacak önlemlerin başında araç camlarındaki buzların temizlenmesi ve sağlıklı görüşün sağlanması geliyor. Aynı zamanda tavanda bulunan karların ani bir fren anında ön camda birikmemesi için bu alanları da kar ve buzlanmaya karşı kontrol edin.
Normal araç lastiklerini, 7oC altındaki sıcaklık değerlerinde sürüş emniyeti sağlayan kış lastikleri ile değiştirin.
Uzun yolculuklara çıkmadan önce aracın genel kontrollerini yaptırın. Yolculuk sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz su, yiyecek gibi gereksinimlerinizi de yanınıza alın.
Özellikle viyadükler ve köprü geçişleri gibi alanlarda mavi buzlanma olarak adlandırılan ve fark edilmesi çok zor olan, ancak araç hâkimiyetini imkânsız hale getiren noktalara dikkat edin. Bu tip bölgelere yaklaşmadan önce hızınızı azaltın.
Binaların çatılarında biriken karları düzenli aralıklarla temizleyin. Biriken kar, aşırı yük oluşturarak çatının çökmesine sebep olabilir. Sabahları temizlenmemiş merdivenler de çok ciddi kazalara ve yaralanmalara yol açabilir. Bu yüzden düzenli bir şekilde karları temizleyin.
Geniş ve bölünemeyen çatı yüzeylerine sahip tesislerde, kar yağışının çatılarda birikmesini engellemek için çatı panellerini özel sistemlerle ısıtın. Bu, olası kar ağırlığı risklerini azaltır.
Birçok tesiste açık alanlarda bulunan soğutma gruplarının içerisinde su dolaşır. Sıcaklığın 0oC altında olması, suyun donmasına ve hacminin artmasına sebep olur. Bu da bağlantı borularının çatlaması riskini yaratır. Bu noktalarda donmaya karşı gerekli önlemleri alın.
Özellikle apartmanların giriş bölümlerinde oluşan sarkıt biçimdeki buzları düzenli olarak temizleyin. Sarkıt buzlar son derece tehlikeli yaralanmalara sebep olabilir.
Tesis açık sahalarında kurulu olan yangın hidrantına ait ring hatları, bazı durumlarda yer üstünden geçer. Borular soğuğa karşı hassastır ve soğuk içerisindeki suyun donmasına sebep olur. Bu yüzden sistem çalışmayabilir, boru hattı zarar görebilir. Bu riskin önüne geçmek için hidrant hattını standartlara uygun kimyasallar ile donmaya karşı koruma altına alın.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)