BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoJ, Trump'ın politikalarını eleştirdi----

BoJ, Trump'ın politikalarını eleştirdi

BoJ, Trump'ın politikalarını eleştirdi
23 Şubat 2017 - 11:11 www.finansgundem.com

BoJ Yönetim Kurulu üyesi Kiuchi, Trump'ın teşvik planlarının global büyümeye zarar vereceğini iddia ederek söz konusu politikaları eleştirdi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Yönetim Kurulu üyesi Takahide Kiuchi, ABD Başkanı Donald Trump'ın söz verdiği teşvik tedbirlerinin global büyümeyi güçlendirmekten çok baltalayabileceği uyarısında bulundu.      

Japon merkez bankacıların ABD politikasını yönü konusunda duydukları endişenin altını çizen Kiuchi, "ABD mali politikasına ve bunun global etkilerine özellikle dikkat gösteriyorum. Trump yönetiminin agresif şekilde harcama yapması, dünya genelinde faiz oranlarını yukarı yönlendirerek gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışına yol açabilir. Bu da global ekonomi üzerinde negatif etki yaratır." diye konuştu.    

Kiuchi yatırımcılara temkinli olmaları tavsiye ederken, "Bu mali politikaların detayları ve büyüklükleri belirsiz ve bunların ortaya çıkması kayda değer zaman alabilir" yorumunda bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)