BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBodrum'a yeni marina geliyor----

Bodrum'a yeni marina geliyor

Bodrum'a yeni marina geliyor
20 Mart 2017 - 14:57 www.finansgundem.com

Park Residences projesiyle tanınan Birleşik Gayrimenkul Bodrum'a yatırım yapıyor...

Bağdat Caddesi'ndeki Park Residences projesiyle tanınan Birleşik Gayrimenkul, son dönemde lüks projelerin merkezi haline gelen Bodrum'a uzandı. Bodrum'da 400 dönümlük arazi alan şirket buraya otel, konut ve marina inşa edecek. Şirket bu projeden 500 milyon dolar gelir bekliyor. Birleşik Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkam Güngör Çepni, inşaata gelecek yıl başlayacaklarım söylüyor.

Maliye Bakanlığı'nın Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki arsası üzerinde inşa edilen lüks konut projesinin yüzde 60'ını özelleştirmeden alarak dikkatleri üzerine çeken Birleşik Gayrimenkul, yine iddialı bir projeye hazırlanıyor. Kısa bir zaman önce Bodrum Yalıkavak'ta 400 dönümlük bir arazi satın alan Birleşik Gayrimenkul, burada karma proje yapmayı planlıyor. Yakında lansmanı yapılacak proje konut, otel ve marinadan oluşacak.

DÖRDÜNCÜ MARİNA OLACAK

Birleşik Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Çepni, Bodrum'da merkezde yer alan Milta Marina, Turgutreis beldesinde yer alan D Marin ve Yalıkavak'ta bulunan Palmarina'nın ardından dördüncü marinayı yapacaklarını söylüyor. Çepni, yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak bu projenin inşaatına gelecek yıl başlayacaklarını belirtiyor. Güngör Çepni, planladıkları marinanın butik olacağını ve otel misafirleriyle konut sahiplerine hizmet vereceğini de ifade ediyor.

1990 yıllarda medikal sektöründe Bioser Medikal ve Bio Eksim şirketlerini kurarak ithalata başlayan Güngör Çepni, ilerleyen yıllarda Standart Bio şirketiyle çöp arabalan, temizlik, ambulans, itfaiye, güvenlik ve kurtarma araçları ithal etmeye başladı. 1985 yılında kurulan Çepaş İnşaat ile de kamu projeleri yapan Çepni, metro istasyonu ve yol inşaatı konusundaki çalışmalarının ardından Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat ile lüks inşaat sektörüne girdi. Lüks inşaatta üretim anlamında ilk adımı ise Bodrum'da atmaya hazırlanıyor.

500 MİLYON DOLAR HEDEFİ

Bağdat Caddesi'ndeki Park Residences projesinin ardından Bodrum'un kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Güngör Çepni, önümüzdeki yıl başlayacakları projeyi 2022'de tamamlamayı hedefledikleri ifade ediyor. Bu projeden toplamda 500 milyon dolan aşacak bir gelir beklediklerini ifade eden Çepni, şöyle devam ediyor: "Bodrum'un en güzel yeri Yalıkavak'ta yer alan projemiz için şu an dünyanın önemli mimarlık şirketleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Yakında lansmanı yapılacak projemizde İngiltere merkezli mimarlık şirketi olan Zaha Hadid'in ekibini ağırladık. Araziyi gezdiler ve master planlar çiziliyor. Bu proje lüksün sembolü olacak ve Bodrum'a önemli bir değer katacak."

"Satışta TL'ye döndük"

Birleşik Gayrimenkul, Bağdat Caddesi'nde İstanbul'un değerli arsalarından birinin üzerinde 45'er katlı 4 yüksek blokta yükselen 500 konutluk lüks projede Maliye'nin 341 dairelik payını Özelleştirme idaresi Başkanlığımdan (0İB) ihaleyle 577 milyon liraya satın almıştı. Şirket, Park Residences adını verdiği bu projedeki 100 konutu sattı. Güngör Çepni, fiyatların 490 bin dolardan başladığı projede doları önce 2,90 TL'ye sabitlediklerini anlatıyor. Fakat dolardaki belirsizlik nedeniyle şimdi satışlarda tamamen TL'ye döndüklerini söylüyor. Çepni, "Şu ana kadar 100 kadar dairemizi sattık. Toplam satıştan beklediğimiz gelir 1,3 milyar TL civarında. Bu projenin satışlarını 2020'de bitirmek istiyoruz" diyor. (Sibel Atik/Ekonomist Dergisi)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)