BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM Girişimci Sevil İke Sala’yı dinledi----

BM Girişimci Sevil İke Sala’yı dinledi

BM Girişimci Sevil İke Sala’yı dinledi
21 Mart 2018 - 16:16 www.finansgundem.com

Girişimci Sevil İke Sala, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun konuğu oldu.

Kadınların el emeğini katma değere dönüştürerek dünyaya pazarlayan girişimci Sevil İke Sala, 1946 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyon’unun 62’ncisini gerçekleştirdiği özel toplantıdaki panele Bridge to Türkiye Fund/Türkiye’mize Köprü Vakfı’nın konuğu olarak katıldı. Türkiye’de hayallerini gerçekleştirmek isteyen girişimci adayları ve dünyaya açılmak isteyen startuplara destek veren, 2017 yılında 5 milyon dolar yatırımla kurulan Hamdi Ulukaya Girişimi’nin ilk dönem katılımcılarından olan Sevil İke Sala, Birleşmiş Milletler’de düzenlenen Kırsaldaki Kadının Yükselen Gücü konulu panelde konuştu.

Amerika’nın en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden olan Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’nın Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) ile tanıştıktan sonra şirketini kurma hayalini gerçekleştiren Sevil İke Sala, ilk girişimi Handike’yi ve Türkiye’nin doğusunda yaşayan kadınların el emeklerini nasıl onlar için bir gelir kaynağına dönüştürdüğünü anlattı.

Hakkari’de kurduğu atölyede bölge kadınlarının el emeğiyle ürettiği yöresel ürünleri tüm dünyaya satışa sunan Sevil İke Sala, Birleşmiş Milletler’de düzenlenen panelde “En büyük hayalim toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm dünyada var edebilmek. Özellikle kırsal kesimlerde kız çocuklarının eğitim haklarının ellerinden alınmadığı, kadınların kendi kararlarını kendilerinin verebildiği bir geleceğe katkı sunmak istiyorum. Bu amaçla Türkiye’de daha fazla kadının ekonomik alanda var olabilmesi için birçok atölye kurmayı planlıyorum.” diye konuştu.   

Panele ev sahipliği yapan Bridge to Türkiye Fund (BTF) / Türkiye’mize Köprü Vakfı, Amerika’da yaşayan Türkler tarafından, Türkiye’deki çocukların ve gençlerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve fark yaratmak amacıyla 2003 yılında kuruldu. Bugüne kadar düzenlediği kampanyalar sayesinde 3 milyon doları aşan miktarda bağış toplayan vakıf, 2400 öğrenciye eğitim bursu sağladı. BTF, 2016 yılında BM tarafından tanınan NGO’lar arasına girmeye hak kazandı.

Bridge to Türkiye Fund (BTF) / Türkiye’mize Köprü Vakfı ve Hamdi Ulukaya Girişimi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen panelde kırsal bölgelerde yaşayan kadınların toplum hayatına eğitim ve girişimcilik aracılığı ile dahil olmasının önemi tartışıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)