BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBlackrock kurucusundan CEO'lara mektup----

Blackrock kurucusundan CEO'lara mektup

Blackrock kurucusundan CEO'lara mektup
17 Ocak 2018 - 11:40 www.finansgundem.com

BlackRock'ın başındaki isim Laurence Fink, yüzlerce CEO'ya gönderdiği mektupta şirketlerin topluma nasıl katkı yaptıklarının, yayınladıkları finansal tablolar kadar önemli olduğunu söyledi

Küresel çapta 6,3 trilyon dolarlık yatırımı yöneten BlackRock'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Laurence Fink'in salı günü yaklaşık bin CEO'ya gönderdiği mektupta bir mesaj, diğer hepsinden daha fazla öne çıkıyordu: İyi finansal rakamlar açıklamanız artık yeterli değil. Toplum üzerinde iyi bir etkinizin de olması gerekiyor.

Laurence Fink'e göre "Uzun dönem stratejiniz nedir?", "Vergi reformu yasasından elde edilecek tasarrufu nasıl kullanacaksınız?", "Toplumdaki rolünüz nedir?" ve "İşgücünüz yeteri kadar çeşitlendirilmiş durumda mı?" gibi sorulara cevap verirken CEO'lar oldukça dikkatli olmalı.

"İster özel ister kamuya ait olsun, toplum şirketlerden sosyal bir amaca hizmet etmelerini bekliyor" diyen Fink, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

" Gelir adaletsizliği, altyapı ve otomasyonla ilgili endişeler nedeniyle yüksek gelir ve yüksek tedirginlik paradoksuna şahit olmaktayız. Finansal krizden bu yana sermayesi olanlar inanılmaz boyutlarda kâr ederken, birçok insan da düşük ücretler ve adaletsiz emeklilik sistemleriyle boğuşuyor. Birçok hükümet geleceğe hazırlık yapılması konusunda sınıfta kalmış durumda."

Diğer yıllık mektuplarına göre bu sefer daha sert bir dili tercih eden Fink'in şirketi BlackRock, çevresel, sosyal ve yönetimsel alanlarda uzun dönem stratejileri olan şirketlerle yaptıkları işi ikiye katlayacağını açıkladı.

Danışmanlık firması ValueEdge Advisors'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nell Minow, The Washington Post'a yaptığı açıklamada "Sosyal yatırımcılıktan, sanki ilk defa ortaya çıkan bir şeymiş gibi bahsediyoruz. Sosyal, çevresel ve yönetimsel konular yatırımcılar için yeni bir alfabeye sahip. Bu konulardaki boşluğu doldurması için özel sektörden beklentiler büyük. Finansal gelir ve sosyal amaçlar arasında bir tercih yapmak zorunda olmak hata olur" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)