BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşk dedikoduları araştırılacak!----

Aşk dedikoduları araştırılacak!

Aşk dedikoduları araştırılacak!
09 Nisan 2010 - 00:48 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, eşi Carla Bruni ile kendisi hakkındaki ihanet söylentilerini ortaya çıkaranları bulmak için istihbarat teşkilatını görevlendirdiği ortaya çıktı.

Fransa iç istihbarat merkezi müdürlüğü DCRI'nın şefi Bernard Squarcini, Sarkozy'nin bu yönde talimat verdiğini doğruladı. Sarkozy'nin çevre bakanı Chantal Jouanno ile Bruni'nin de pop şarkıcısı Benjamin Biolay ile ilişki yaşadıkları söylentisi çıkmıştı. Daha sonra dedikoduyu Sarkozy'nin, Carla Bruni'nin talebi üzerine kabineden uzaklaştırdığı söylenen eski Adalet Bakanı Rachida Dati'nin çıkardığı öne sürülmüştü. Hatta Sarkozy'nin halihazırda AP milletvekili olan Dati'nin şoförüne, makam aracına ve korumalarına el koyduğu iddia edilmişti. İstihbarat şefinin açıklaması, first lady Carla Bruni'nin radyo programında bütün iddiaları reddetmesinden sadece üç saat sonra geldi. İstihbarat şefi Squarcini, aynı akşam Bruni'nin aksine, söylentilerinin kaynağının araştırılmasının kendilerinden istendiğini açıkladı. Mediapart internet haber sitesine yaptığı açıklamada, "Bölümüm milli polis teşkilatı başkanı Frederic Pechenard sarayı hedef alan dedikoduların istikrarsızlık yaratma amaçlı bir planın parçası olup olmadığının araştırılması konusunda görevlendirildi" dedi. Dedikodular, Fransa'da fazla ciddiye alınmış ve paranoya yaratmış durumda. Hatta Sarkozy'nin sözcüsü Pierre Charon daha ileri giderek, söz konusu söylentilerin "finansal hareketler de içeren bir tür planlı komplonun parçası olup olmadığının bulunacağını" söyledi. Sözcü, "Bu söylentilerin İngiltere, Almanya ve İsviçre'deki gazetelerde yayılmış olması bizi Fransa'nın 2011'de G20 başkanlığını almaya hazırlandığı bir dönemde bir komplo olasılığını düşünmeye itiyor" dedi. Fransız medyası da aşırı tepkiyi anlayabilmiş değil. Sol eğilimli Liberation gazetesi, 'paranoyakça' diye nitelerken, diğer yayın organlarında olayın bu boyutlara taşınmış olmasının şaşkınlığı dile getiriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)