BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin 2016'da değerini katladı----

Bitcoin 2016'da değerini katladı

Bitcoin 2016'da değerini katladı
26 Aralık 2016 - 19:21 www.finansgundem.com

Sanal para Bitcoin 2016'nın en çok kazandıran yatırım aracı oldu

Dünyanın ilk ‘sanal parası' Bitcoin, 2016'nın en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre 2016 yılı içinde yüzde 107 değer kazanan Bitcoin, birçok para biriminin yanı sıra borsa ve emtiayı da geride bırakarak en çok getiri sağlayan yatırım aracı olmayı başardı. Emtia, ticarete konu olan altın, gümüş, petrol, doğal gaz, bakır, pamuk, mısır, buğday, şeker, kahve gibi malların tümüne verilen addır.

1 BITCOIN 880 DOLAR EDİYOR
Halihazırda 1 Bitcoin, 880 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bitcoin, 2013'ün sonlarına doğru 1200 dolara yaklaşarak rekor kırmıştı. Kripto para veya dijital altın olarak da tanımlanan Bitcoin'i kimileri geleceğin para birimi olarak görse de kimileri herhangi bir merkez bankası tarafından basılmamasını güvenilmemesi için bir gerekçe olarak gösteriyor. Bir devlet ya da resmi bir kurum tarafından düzenlenmeyen Bitcoin'i ‘madenci' adı verilen yazılımcılar dijital dünyada üretiyor.

BAZI RESTORANLARDA GEÇİYOR
Bitcoin, İngiltere ve Yunanistan gibi ülkelerde yer alan bazı restoranlarda ‘gerçek para' yerine kullanılabiliyor. Ancak Bitcoin'in en çok kullanıldığı yerin başında ‘yasa dışı' uyuşturucu ve silah ticareti geliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)