BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBir yıllık maaşını %881 artıran CEO----

Bir yıllık maaşını %881 artıran CEO

Bir yıllık maaşını %881 artıran CEO
26 Mayıs 2016 - 11:40 www.finansgundem.com

Amerika’nın en büyük şirketlerinde CEO koltuğuna oturanlar, geçtiğimiz yıl bir kat daha zenginleşti

Associated Press ajansı ile özel bir araştırma kuruluşu olan Equilar’ın ortaklaşa yaptığı çalışmaya göre, geçen yıl ABD’nin en çok kazanan CEO’su, internet üzerinden çalışan turizm firması Expedia’nın yöneticisi Dara Khosrowshahi oldu.

Khosrowshahi’nin maaşı, yan ödemeler ve ikramiyelerle birlikte yüzde 881 artışla 94.6 milyon dolar olarakr gerçekleşti. Bununla birlikte şirketin hisseleri ise, geçen yıl yüzde 47 prim yaptı. İkinci sırada 56.4 milyon dolarla yayın kuruluşu CBS’in CEO’su Leslie Moonves, üçüncü sıradaysa 54.1 milyon dolarla medya kuruluşu Viacom’un yöneticisi Philippe Dauman yer aldı. Moonves’in ücret artışı yüzde 4, Dauman’ın ise yüzde 22 oldu. Bununla birlikte her ikisinin şirketi de, geçen yılı borsada kayıpla kapattı.

Söz konusu listede zararda olan Yahoo’nın CEO’su Marissa Mayer de bulunuyor. Nitekim Mayer, geçen yıl 36 milyon dolar kazanırken, kazancı, bir önceki yıla göre yüzde 15 düşüş göstermiş. Yahoo’nun borsadaki hisseleri ise yüzde 34 kayıp yaşamış.

Ortalama yüzde 4.5

ABD’nin en büyük CEO’larının gelişlerinde geçen yıl ortalama yüzde 4.5 oranında artış yaşandığı, bunun gerek ortalama Amerikalı bir işçi maaş zammından ya da yatırımcıların yıllık ortalama karından daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

Bununla birlikte listeyi değerlendiren uzmanlar, söz konusu kazançların yarıdan fazlasının, nakit yerine yöneticilere hisse olarak sunulduğuna dikkati çekerken, ileride benzer miktarların konuşulmasının zor olacağına da vurgu yapılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)