BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBir kanunla mevduat faizi belirleyemeyiz!----

Bir kanunla mevduat faizi belirleyemeyiz!

Bir kanunla mevduat faizi belirleyemeyiz!
06 Ocak 2017 - 11:06 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Piyasalar derin olmadığı için mevduat faizi çok yüksek, bir kanunla mevduat faizini belirleyemeyiz, empoze edemeyiz" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), her yılın ilk günlerinde düzenlediği ve bir önceki yılın ekonomik değerlendirmesi ile yeni yılın beklentilerinin konuşulduğu Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu toplantıda önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Bankacılık sistemi ile reel sektör birbirinin ayrılmaz parçasıdır" diyen Şimşek, "Piyasalar derin olmadığı için mevduat faizi çok yüksek, biz bir kanunla mevduat faizini belirleyemeyiz, empoze edemeyiz. Ancak kamu üzerinden sübvansiyonlarla destek verebiliriz, Kredi Garanti Fonu böyle bir mekanizma" değerlendirmesini yaptı.

Şimşek'in konuşmasından satır başları:

"Türkiye'de ve dünyada refah artmaya devam edecek. Dünyada bence, insanların durumu daha da iyileşmeye devam edecek.

Türkiye ekonomisine ilişkin 4 temel mesajım var:

Türkiye ekonomisi şoklara karşı büyük bir direnç gösterdi. Bu direnç temellerin sağlam olduğunu gösterdi. Türkiye öyle şoklar yaşadı ki bugün, aslında büyüme rakamlarına bu çerçevede bakarsak hayal bile edemezsiniz. 2007 sonrasına bakalım... Kapatma davası var, küresel kriz var, FETÖ'nün yargıyı ele geçirme çalışmaları var, AB borç krizi var, Ortadoğu'da büyük bir kriz var ve devam ediyor, bizde Gezi ayaklanması var, yakın dönemde 4 tane seçim var, hain darbe girişimi var, terör var. Bunların hepsi başlı başına bir şok. Türkiye bu şokların tam merkezinde oldu, buna rağmen 2008-2016 döneminde büyümeye devam etti.

'Özellikle ihracat yapanın yanındayız'

Türkiye terörün gölgesinde başladı yeni yıla, ama inanıyorum ki birlik-beraberlik ruhuyla bu durum aşılacak. Teröre karşı güçlü iktidar çok önemli. Dikkat ederseniz terör örgütleri geçen sene sonuçsuz kalan bir seçimden sonra saldırılarını yoğunlaştırdı. Zamanlama olarak aslında manidardır. Her şeyden çok milletin birliğine beraberliğine ihtiyaç var. Bu konuda da tereddüt yok. Türkiye'de çok güçlü bir hükümet var. Biz hükümet olarak yatırım yapanın, istihdam sağlayanın özellikle de ihracat yapanın yanındayız. Devlet elini taşın altına koyuyor. Bankacılıkla real sektör birbirlerinin ayrılmaz parçasıdır.

Şirketlerin yüzde 80'i ihracat yapmıyor. Hindistan 2050 yılında belki 40 trilyon dolarla dünyanın bir numarası olacak. Türkiye'nin oradaki firma sayısı iki elin parmaklarının sayısını geçmez. Hindistan'da var mıyız?

'Piyasa ekonomisi olduğumu unutamayız'

Başımıza hangi felaket gelirse gelsin. Piyasa ekonomisi olduğumuzu bir kenarı bırakamayız. Başınıza ne geldiğinden çok ne tepki verdiğiniz çok daha önemlidir. Biz uluslararası normlara uygun bir politika çerçevecesinde yolumuza devam etmek zorundayız. Kurala dayalı bir ekonomik yapıdan uzaklaşamayız. O nedenle Avrupa Birliği ile entegrasyon çok önemlidir. Biz AB ile birlikte tüketici haklarını keşfettik, rekabeti hissettik, aştık, başardık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analist06 Ocak 2017 14:55

    Tamam bütün bu olumsuzlukların ekonomiye negatif etkisi oldu ama bu olumsuzlukların mimari zaten su andaki hükümet. Kendimize sorun yaratıp sonra bu sorunları suçluyoruz yıllardır

  • db06 Ocak 2017 12:57

    Yüksek faizde ülkeyi milleti bitiriyor siz de buna devam ediyoruz...

  • ali06 Ocak 2017 12:52

    Syın Bakanım piyasa ekonomisi kötüyse ADİL DÜZEN EKONOMİSİ ne geçsek nasıl olur Hem orda havuz sistemi var rant faizciye değil halka sunulur.Tabii öncelikle denk butçe yapmalısınız..vesselam

  • vahdettin06 Ocak 2017 12:20

    bir yaşımda daha girdim. demek faizi devlet bankalara empoze edemiyor öyle mi?

  • jale06 Ocak 2017 12:19

    bunları bize niye anlatıyorsun ki, bilmeyenler başkanın danışmanları

  • görele06 Ocak 2017 12:19

    mesaj tayyibe, faizi empoze edemeyiz diyor

  • Cüneyt 06 Ocak 2017 11:25

    Çıldırmamak elde değil bu adamlar la insanların refahı artmaya devam edecek diyor Uzaylı bunlar resmen ya....