BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir havan daha atıldı! Karkamış boşaltılıyor----

Bir havan daha atıldı! Karkamış boşaltılıyor

Bir havan daha atıldı! Karkamış boşaltılıyor
23 Ağustos 2016 - 19:17 www.finansgundem.com

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Carablus kentinden atılan bir havan mermisi daha Gaziantep'in Karkamış ilçesinde belediye binası yakınlarına düştü. Polis vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmalarını istedi.

Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan Cerablus'tan atılan havan mermileri nedeniyle Karkamış boşaltılıyor. İlçeye 21 Ağustos'ta 9, dün 3, bugün sabah saatlerinde ise 2 havan mermisi atıldı. Akşam satlerinde se atılan bir havan mermisi belediye bahçesine isabet etti. Polis vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmalarını istedi.

IŞİD HEDEFLERİ VURULDU

Atılan havan mermisinin ardından sınırda konuşlu birlikler Carablus’taki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. Belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki yapılan anonsların ardından polisler ise ilçe meydanına gelerek basın mensuplarının ve vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmasını istedi.Aracı olmayanlar için ise Kaymakamlık önüne minibüsler getirtildi.

KAMU PERSONELİNE İZİN VERİLDİ

Öte yandan Karkamış'ta kamu personeline 2 gün izin verildi.

BUGÜN NELER YAŞANDI?

TSK, dün önce akşam saatlerinde PYD ve IŞİD hedeflerini vurmuştu. Bugün sabahsaatlerinde Suriye'de IŞİD kontrolündeki Cerablus'tan atılan 2 havan mermisi Gaziantep sınır ilçesi Karkamış'a düştü. Elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleye giriş çıkışları kapattı. 

40 TOP ATIŞIYLA VURULDU

Bu gelişmenin ardından Türk topcusu IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. 2 havan mermisine 40 top atışıyla karşılık verildi. Askeri kaynaklar ilk etapta 4 IŞİD mevzisinin vurulduğunu açıkladı. 

Son dakika haberi: Karkamış boşaltılıyor

SAAT 14:00 YENİDEN HAVAN MERMİLERİ DÜŞTÜ

Cerablus’taki IŞİD mevzilerinden saat 14.00-14.20 arasında atılan 3 havan mermisi daha sınırı aşarak Karkamış’a düştü. Havan mermilerinden biri ilçe merkezinde, diğeri ise ilçe merkezinin dışındaki boş arazilere düşerek patladı. 
Kimsenin yaralanmadığı patlamaların ardından sınır birlikleri, havan mermilerinin atıldığı Carablus’taki IŞİD hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Yeniden havan mermisinin gelişinin ardından hoparlörlerden halka sokağa çıkmamaları konusunda da uyarı anonsları yapıldı.

TANKLAR KONUŞLANDIRILDI

Bu arada bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile ağır silahlar, önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Cerablus'taki hareketliliği yakından takip eden güvenlik güçleri, sınır hattındaki devriye sayısını artırdı.      

Son dakika haberi: Karkamış boşaltılıyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stratejist24 Ağustos 2016 00:00

    Sinir namustur celabrus ve bölgesi alınarak hemen mevcut Suriye yönetimine teslim edilmeli önemli olan Suriye'nin bütünlüğü ve mevcut Mülteciler geri dönmesini. Bu savaş en çok bizi vurdu