BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan bankalara faiz uyarısı----

Binali Yıldırım'dan bankalara faiz uyarısı

Binali Yıldırım'dan bankalara faiz uyarısı
21 Haziran 2017 - 19:48 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, "Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum; ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz, yahut biz bunun tedbirini alırız" diye konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın hizmet binası açılışında konuştu. Başbakan Yıldırım, bankacılara seslenerek "Makul bir faiz oranı benimsemezseniz tedbirini alırız" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Türkiye'nin sanayi üretiminin yüzde 34'ünü oluşturan İstanbul Sanayi Odası'nın Meclis toplantısının hayırlı sonuçlar olmasını niyaz ediyorum. Sanayileşmek milli bir davadır. Para kazanmak için tercih edilecek en öncelikli iş değildir. En zor yollarından biri sanayici olmaktır. Bunu kendi ölçüsünde denemiş, sanayicilik yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bir imalat yaptınız onun için binbir zahmete katlanırsınız ama işin sonunda bütün yorgunluğunuz gider ne para kazandığınızı ne kaybettiğinizi düşünürsünüz. Memlekete iz bırakan bir iş. Sanayiciler olarak ülkemizin medarı iftiharısınız. Tükiye dünyada sayılı ülkeler arasında yer alıyorsa sizin yatırımlarınızın çok önemli bir katkısı var."

"MAKUL BİR FAİZ ORANI BENİMSEMEZSENİZ TEDBİRİNİ ALIRIZ"

"15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra çok aceleci davrandılar Türkiye'ye bir darbe de bu derecelendirme kuruluşları vurdu. Biz milletimize güvendik. Her türlü olumsuzluğa rağmen tedbirleri aldık. Dünyada Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıraya yerleştik. Anayasa değişikliği referandumunda sürekli bir şey diyordum; Bu yaz Türkiye ekonomisi çok daha güzel olacak. Bunları söylerken tabi dudak büküyordu birçok insan. Biz bir yandan halk oylaması için kampanya yaparken bir yandan Parlamento'yu boş tutmadık."

"Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum; ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz, yahut biz bunun tedbirini alırız. Bunu tehdit olarak algılamayın elimizde araçlarımız var. Ellerinden para alacak değiliz. Aracımız olduklarını bilsinler. İstiyoruz ki doğal seyrinde devam etsin. Bankalar çaresiziz diye düşünmesin. Elimizde araçlar var o araçları kullanmaktan çekinmeyiz. Ama istiyoruz ki bu tatlılıkla olsun. Bu hükümet o kadar yükünüzü aldı. Sizi rahatlattı. E şimdi biz de bir tabir var. 'El eli yıkar el de döner yüzü yıkar' şimdi yüz yıkama zamanı. Çok da zamanımız yok. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz. Bankalar mevduat toplama yarışına girmesin."

"DARBE TEŞEBBÜSÜ İLE KARŞILAŞTIK BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK"

"Bizim yapmamızı gereken sürdürülebilir kalkınmayı garanti altına almak. Yatırımların kapsayıcı olması gerek. Kalkınmanın kapsayıcı olması lazım. Bunları yapacak imkanımız var. İstikrar ve güven bu işin sihirli kelimelerdir. Türkiye'de bu var mı, var. Var olduğu için etrafımız ateş çemberi olduğu halde büyümeye devam etti. Darbe teşebbüsü ile karşılaştık ama büyümeye devam ettik. Bir tek istisnası 2009'dur malum dünya krizinin dibe vurduğu bir süreçtir. Bunların hepsi geride kaldı."

"Bundan sonra büyüme daha da artacak. Yurtdışı yerleşiklerin ülkeye getirdiği kaynak 4 buçuk milyar dolar. Geçen yıl 3.2 milyar. Bu ne oluyor güven var. Yani ülkeye yatırım. Şu ana kadar gelen müracaatlar 100 milyarı buldu. Müracaat sayısı 3 bini geçti. Çalıştırmayı taahhüt ettikleri sayı 450 bin. Artık daha orada terörün borusu ötmez. Maalesef zamanımızı ve enerjimizi lüzumsuz işlerle azaltıyoruz. Türkiye bunu hak etmiyor. Millet daha güzel şeyler duymak istiyor. Sürekli gerginlik, sürekli sorun. Kendimize haksızlık ediyoruz. Millet bunu hak etmiyor. Halbuki her şey var. Siyasi irade dersen var, istikrar dersen var."

180 GÜNLÜK EYLEM PLANI

"180 günlük bir eylem planı yaptık. Bunu bayramdan sonra ele alacağız ve kamuoyuna ilan edeceğiz. Bürokrasinin azaltılması, iş süreçlerinin hızlandırılması, önceliklerin yeniden tanımlanması, devlet mekanizmasının daha hızlı çalışmasını sağlayacak tedbirler var. Bütün toplum kesimlerinin beklentilerini karşılayacak tedbirler var. Bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ama önce iğneyi kendimize batıracağız sonra vatandaştan isteyeceğiz. KDV konusu yeni baştan çalışıldı. Burada çelişkiler var. Bu kayıt dışılığa neden oluyor. Bunlarda maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Kamu alımlarında mutlaka yerlileştirme ve millileştirme ile yapılacak."

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum22 Haziran 2017 11:13

    bankalarda adım adım mutlu sona yaklaşıyoruz..mevduat faizleri yüzde 20 ye gider..batıklar coşar..mevcut aktif karlılığı ile ne sermayeleri yeter ne de yerli yabancı kaynakları..

  • Serdar22 Haziran 2017 10:28

    Halkbank %15 ile mevduat toplarken ve mevduatın vadesi max. 45 gün iken , aynı banka 60 ay konut kredisini %10,56 ile veriyor . sonra da kar açıklıyor. nasıl oluyor bu iş. biri anlatsın nolur.

  • Ali Ergül 22 Haziran 2017 00:05

    bugün Halkbank'ta aylık mevduat %15, Ziraat bankası'nda 14,5, Vakıfbank hakeza. Yahu Sn. Başbakan bu bankaların başına koyduğunuz genel müdürleri CHP mi atadı.. senin memurun sonuçta söyle emret çağır ikide fırça at bakalım faizler düşer mi? Bu soruya cevabı tüm ekonomi okuyan kıyısından kenarından biraz bilgisi olan bilir ki, düşmez....

  • doğrucu davut21 Haziran 2017 21:57

    banka finansal aracıdır ortalama batan kredi oranı bütün sektörde aynıdır. Bunu yeni verilecek kredilerin faiz oranına eklerler. Dolayısıyla faizler yükselir.

  • misafir21 Haziran 2017 21:55

    ziraat bankasına yüzde 14 ile mevdut toplatıyorsunuz.hiç bu konuyu açmıyorsunuz.

  • db21 Haziran 2017 20:07

    Millet tepeleme borçlu şirketler de aynı durumda daha fazla borcu kim ne yapacak? Sen insanları iyi geliri olan iş sağla, mevcut çalışanların da gelirlerini arttır. Bu iş borçlanmayla olmaz...