BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan Gülen'in iadesi için flaş açıklama----

Biden'dan Gülen'in iadesi için flaş açıklama

Biden'dan Gülen'in iadesi için flaş açıklama
24 Ağustos 2016 - 14:02 www.finansgundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için, "Keşke Gülen ABD’de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

Joe Biden'ın, İsmail Kahraman ile TBMM'de görüştü. 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Meclis'i inceleyen Biden, Gülen'in iadesi konusunu konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, Biden'a FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmesi gerektiğini söyledi. El Kaide elebaşı Usame bin Ladin örneğini veren Kahraman, "Bin Ladin Afganistan dağlarından İkiz Kuleleri vurduysa, Pensilvanya'daki adam da oradan buraya bunu yapabilir" dedi.

Bunun üzerine Biden, ABD Adalete Bakanlığı yetkililerinin Türkiye Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü belirtirken, "Ben de gelmeden bilgi aldım. Bir ilerleme kaydedilmiş. Ama ilerlemenin detayını bilmiyorum" dedi.

"Keşke Gülen ABD’de değil, başka bir ülkede olsaydı" diyen Joe Biden, "2014’te biz bir suçlunun iadesini istedik. Ama siz vermediniz. Bunu suçluların anlaşmasına göre vermediniz. Hukuka uygun olduğu sürece gereği yapılır" diye konuştu.

15 TEMMUZ'A 11 EYLÜL BENZETMESİ

ABD Başkan Yardımcısı Biden, 15 Temmuz darbe girişimini, 11 Eylül'de İkiz Kuleler'in vurulmasına benzetti. Biden, "Nasıl ki Capitol ABD'nin kalbiyse, burası da öyle. 11 Eylül'de yaşadıklarımı burada tekrar yaşadım. Biz de 11 Eylül'de aynısını yaptık. Oraya ölmek için girmiştik. Biz seçilmişler olarak o terör gecesi Meclisi kapatmamıştık" diye konuştu.

TURGUT ÖZAL İLE GEORGE BUSH ANISI

TBMM Başkanı Kahraman, Joe Biden'a "Kuvvetli el sıkışıyorsunuz" dedi. Biden da bunun üzerine, "ABD'de büyüdüğüm mahallede dövüşmeyi öğrendim" diyerek güldü.

Kahraman, "Uzun boyluyum ama başkanlardan uzun değilim" diyen Biden'a, Turgut Özal ile Bush’un görüşmesini hatırlatarak "Bush, Özal'a 'boyunuz kısa' diyor. Özal da ceketini çıkartıp 'Boyum kısa ama bileğim güçlü' diyor. Ve bilek güreşi yapıyorlar. Özal, Bush'u yeniyor" dedi.

BIDEN BAŞBAKANLIK KATINI GEZDİ

Biden'ın özel ekibi, Biden'a Başbakanlık katının tehlikeli (çökme–kopma) olabileceğini söyleyerek, gezmemesini istediği ortaya çıktı. Ancak Başbakan Yıldırım, Biden'ı arayıp gezmesini rica etmiş. Biden da bu telefonun üzerine gezme kararı aldığı öğrenildi.

Habertürk

ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)