BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEczacıbaşı şokta! Beylikdüzü'nde helikopter faciası: 7 ölü ----

Eczacıbaşı şokta! Beylikdüzü'nde helikopter faciası: 7 ölü

Eczacıbaşı şokta! Beylikdüzü'nde helikopter faciası: 7 ölü
10 Mart 2017 - 11:34 www.finansgundem.com

İstanbul Beylikdüzü'nde Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter kuleye çarparak düştü. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun üst düzey yöneticisi ve misafirleri vardı

Beylikdüzü'nde kuleye çarpan helikopter E-5'in kenarına düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceği belirtiliyor. Kaza nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. Helikopterin parçalarının E-5 üzerine düşmesinden dolayı trafik durduruldu. Önce televizyon kulesine çarptığı belirtilen helikopterin düştüğü bölgede ekiplerin çalışmalarını tamamladı.

İstanbul'daki helikopter kazasından ilk görüntüler

BOZÜYÜK'E TOPLANTIYA GİDİYORLARDI

İstanbul'da düşen Eczacıbaşı Grubu'na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus
müşterinin bulunduğu belirtildi.
Bozüyük'teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00'da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul'dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra
kazayı öğrendiklerini söyledi.
Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri'nde büyük üzüntüyle karşılandı.

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eczacıbaşı'ndan kazayla ilgili yeni bir açıklama geldi. Açıklamada Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan Sikorsky S76 C tipi helikopterin 10 Mart 2017 tarihinde saat 11.20’de Bozüyük’e gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalandığı, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Büyükçekmece yakınlarında düştüğü belirtildi. Açıklamada, "Helikopterde bulunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirlerimiz Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin olarak yetkili birimlerin incelemeleri sürmektedir. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz." denildi.

TOPBAŞ: 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'de meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Topbaş, “Helikopter kazası yaşandı ve o kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum” dedi.



KULENİN YÜKSEKLİĞİ 257 METRE

Beylikdüzü'ndeki televizyon kulesinin beton şaftının yüksekliğinin 163, döner restoranın bulunduğu çelik bölümün 54 metre, anten yüksekliğinin ise 30 metre, toplamda da 257 metre olduğu öğrenildi.

2008'DE ALINDI

Eczacıbaşı Grubu'na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.

NEDEN BURADAN UÇTU?

Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra yolcu uçaklarının iniş kalkış hattının dışına çıkmak için S-76 tipi helikopterin bu bölgeye geldi. Helikopter oradan Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük'teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacaktı. Uçuş haritalarında Beylikdüzü'ndeki kule 257 metre yüksekliği ile ‘mania' olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor.
Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor. Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak çarpmanın ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki paller veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor.

HELİKOPTER ECZACIBAŞI GRUBU'NUN

Büyükçekmece'de düşen helikopterin Eczacıbaşı'na ait TC-HEZ kuyruk tescilli sivil bir helikopter olduğu iddia edildi.

Helikopterin Sikorsky S-76C modeli olduğu öğrenildi.

S-76C helikopterin özellikleri;

En yüksek hız: 287 km/sa
Uzunluk: 16 m
Ağırlık: 3.177 kg
Düz uçuş hızı: 249 km/sa
Kanat açıklığı: 13 m
Motor tipi: Allison Model 250


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)