BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemToyota aracı olanlar dikkat!----

Toyota aracı olanlar dikkat!

Toyota aracı olanlar dikkat!
28 Ocak 2010 - 12:14 www.finansgundem.com

Japon otomobil üreticisi Toyota neredeyse tüm araçlarını geri çeğıracak. Son olarak da gaz pedalında sorun bulunan 1,9 milyon aracını daha geri çağırıyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, ABD'de gaz pedalında sorun bulunan 1,9 milyon aracını daha geri çağırıyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, araçların gaz pedalı mekanizmasının aşındığı, bazı durumlarda takıldığı için geri çağrılma kararı alındığı ifade edildi. Geri çağrılan araçların 2009-2010 yılı Corolla, Venza, Matrix ve Pontiac Vibe ve 2008-2010 yılı Highlander olduğu belirtildi. Şirket, Avrupa'da da teknik sorunlar nedeniyle araçlarının geri çağrılacağını açıkladı.Şirket sözcüsü Paul Nolasco, yaptığı açıklamada, hangi modelin ya da kaç adet aracın geri çağrılacağını bilmediklerini söyledi. 4 AYDA ABD'DE YAKLAŞIK 8 MİLYON ARAÇ GERİ ÇAĞRILDI Toyota geçen hafta, ABD'de gaz pedalında sorun bulunan 2,3 milyon aracı geri çağırmıştı. Şirketin sözcüsü Brian Lyons, şirketin bu sorunla ilgili henüz çözüm bulmasa da geliştirmeye çalıştığını belirtmişti. Lyons, Toyota'nın söz konusu modellerinin diğer ülkelerde çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin bilgi vermemişti. Geçen sonbaharda da Toyota, ABD'deki 4,2 milyon aracını uygun olmayan zemin döşemesinin gaz pedalının sıkışmasına, bunun da aracın hızının artmasına ve aracın durmasının zorlaşmasına neden olduğu gerekçesiyle geri çağırmıştı. Şirket geçen yıl Ağustos ayında da Çin'de, elektrikli cam anahtarlarındaki arıza nedeniyle 690 bin aracı geri çağırmıştı. Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota, böylece son 4 ayda ABD'de yaklaşık 8 milyon aracını geri çağırmış oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)