BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTelevizyon zayıflayıp akıllandı----

Televizyon zayıflayıp akıllandı

Televizyon zayıflayıp akıllandı
05 Eylül 2011 - 01:30 www.finansgundem.com

Tüketici elektroniği fuarı IFA 2011’de, LCD televizyonlarda üç boyut, internet ve akıllı uygulamalar dikkat çekiyor

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de 7 Eylül’e kadar açık kalacak olan tüketici elektroniği fuarı IFA 2011’de akıllı televizyon (smart TV) ve gözlüksüz üç boyut teknolojisi öne çıkıyor. İnternete bağlanabilen akıllı televizyonlar ve gözlüğe ihtiyaç duyulmadan izlenen üç boyutlular, Sony, Samsung, LG, Toshiba, Philips ve Panasonic gibi dünya devi teknoloji firmaları tarafından tüketicinin beğenisine sunuluyor. LCD televizyonların daha da inceldiği görülürken, arka panel aydınlatmalar Nano Full LED’e (ışık yayan diyot) geçiyor. Son dönemin teknolojileri smart TV, 3D ve LED fonksiyonlarının hepsinin aynı anda bulunduğu televizyon modelleri de ilgi görüyor.
YouTube videosu 3D’li
Samsung’un yeni model televizyonu 60D8000, 60 inç’lik ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem LED, hem de akıllı televizyon olan D8000’in Samsung App uygulamasıyla binden fazla televizyon uygulamasını indirme özelliği de bulunuyor. Samsung, fuarda smart TV platformuyla ilgili yenilikleri de duyurdu. YouTube’un smart TV uygulaması video paylaşım servisinde yer alan 3D videoları da kapsayacak şekilde güncellendi. Bu uygulamayla kullanıcıların 3 boyutlu bir video çekim kamerası almasının da özendirilmesi hedefleniyor. Samsung TV Bölümünden Sorumlu Pazarlama Direktörü Guy Kinnell, Youtube 3D deneyimini televizyona getirmekten memnun olduklarını belirterek, YouTube’un güncellenmiş 3D TV uygulamasının bu yıl sonunda başlayacağını söyledi.
Gözlükleri çıkardı
Toshiba’nın gözlükleri ortadan kaldıran üç boyutlu televizyon modeli ZL2 de fuarın ilgi gören ürünleri arasında yer aldı. 55 inç (139 santimetre) ekrana sahip televizyon, bütün açılardan gözlük olmadan üç boyutlu içerik izlenmesini sağlıyor. Birkaç kişi aynı anda bir odada 3 boyutlu içeriği gözlük olmadan izleyebiliyor. Televizyonda yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor. Toshiba, ZL2’yi aralık ayında satışa çıkaracağını duyurdu. Fiyatının ise 7 bin 999 Euro olması bekleniyor.
Hem akıllı hem Full LED
LG ise Cinema 3D teknolojisiyle akıllı televizyon fonksiyonlarını bir araya getirdiği ve Nano Full Led özelliğine de sahip LCD televizyonu LW980S’i tanıtıyor. LG LW980S, geniş izleme açısı sunan teknolojisi sayesinde 3D TV’yi tek bir noktadan izleme derdini ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar LG Apss aracılığıyla 3D içeriklere ulaşabiliyor.
Başa takılan ekranda 3D
Sony ise 3 boyutu yeni bir forma soktu. Kişisel eğlence sistemi olan ‘Başa Takılan Ekran’ fuara katılanların ilgisini çekerken, üç boyutu da farklı bir alana taşıyor. İki adet OLED ekrana ve sanal 5.1 surround sese sahip olan bu video gözlükleriyle 2D ve 3D yüksek HD kalitesinde film izlenebiliyor ve oyun oynanabiliyor.
Bulut tabanlı internet
Panasonic ise fuardaki standında Full HD 3D televizyonlarını sergiliyor. Panasonic bulut tabanlı internet hizmetlerini Viera Connect ve Blu-ray ürün grubunda bu sonbaharda sunacağını açıkladı. Bütün Full HD 3D Panasonic Blu-ray oynatıcılar ve ev sinema sistemine sahip olanlar film, müzik, hava durumu ve haber servislerine internet bağlantısıyla ulaşabilecek. Bulut üzerinden yeni spor, oyun ve sosyal ağ uygulamalarına da erişmek mümkün olacak.
IFA 2011’den bazı ürünler
HTC Titan cep telefonu: Windows Phone 7 Mango işletim sistemini kullanan cep telefonunun 4.5 inç’lik (11.4 santimetre) ekran boyutu var. 800x480 piksellik çözünürlüğü bulunuyor.
Lenovo IdeaPad U300/U400: Lenovo, IFA 2011’de ilk ultrabook’larını tanıttı. U300 ve U400 modelleri yani Lenovo’nun IdeaPad’leri, 13.3 ve 14 inç’lik ekrana sahip. Intel Core i7 işlemci kullanıyor.
Sony SMP-N200 Network Media Player: MSP-N200 Network Media Player’la internet deneyimi kolaylaşıyor. Bravia internet videolarına ulaşımı kolaylaştırıyor. Yeni tabletleri P ve S’le de uyumlu.
LG PenTouch TV: LG’nin bu televizyon modeli hassas ve hafif bir kalemle kullanılabiliyor. Bu kalem sayesinde ekranda yazmak ve düzenleme yapmak mümkün oluyor. PenTouch TV’ler 55 ve 60 inç’lik modellerde bulunuyor.
Philips Cinema 21:9 TV: Sinema formatında televizyon izlenmesini sağlayan bu model 3D ve Smart TV özelliklerine de sahip. 21.9 oranlarında film izlenmesine olanak sağlıyor. LED özelliği de bulunuyor.
Tablet yarışına girdiler
Sony Android tabletler: Sony, IFA 2011’de sergilediği Tablet S ve Tablet P’yle iPad’e rakip olmayı hedefliyor. Tablet S, 9.4 inç’lik dokunmatik ekrana sahip. Tablet P’nin ise katlanabilir 5.5 inç’lik çift ekranı bulunuyor.
Toshiba AT200: Toshiba’nın 10.1 inç’lik tableti AT200 7.7 milimetrelik kalınlığıyla dikkat çekiyor. Android Honeycomb 3.2 işletim sistemine sahip tablet bu yıl sonunda piyasada olacak.
Samsung Galaxy Tab 7.7 tablet: 1.4 Gigahertz’lik işlemcisi bulunan tablet, 7.7 inç’lik AMOLED ekrana sahip. 8, 16, 32 ve 64 Gigabayt’lık modelleri bulunuyor. Android işletim sisteminde çalışıyor.
Akıllı TV uygulamaları için işbirliğine gittiler
LG, IFA 2011’de Philips ve Sharp’la işbirliğine giderek, internet tabanlı televizyonlardaki uygulama sayısını geliştirmek için ilk adımı attı. Üç firma güçlerini birleştirerek, bu yıl sonunda yeni yazılımlar yaratmaya ve Smart TV’lerde uygulamaya koymaya başlayacak.
hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)