BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBelirsizlik kalkınca Türkiye toparlanacak!----

Belirsizlik kalkınca Türkiye toparlanacak!

Belirsizlik kalkınca Türkiye toparlanacak!
19 Ocak 2017 - 10:49 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğini belirtti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Davos'ta Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Şimşek korumacılığın dünya ekonomisi için önemli bir tehdit olduğunu söyledi. Şimşek korumacılığın bir çözüm olmadığını, yeni dünya düzenine göre çözümler üretilmesi gerektiğini, ABD'de korumacılığın artmasının Türkiye'yi sınırlı etkileyeceğini söyledi.

Anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğini belirten Şimşek Türkiye'nin hızlı şekilde yapısal reformlara odaklanacağını ifade etti. Şimşek "Türkiye ekonomisini bir kelimeyle özetle derseniz 'yüksek direnç' derim. Evet şu an piyasalarda dalgalanmalar ve bir takım sıkıntılar var fakat başka ülke olsa daha kötü bir performans gösterirdi" diye konuştu.

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Şimşek Türkiye'nin önümüzdeki birkaç aylık süreci atlatıp referandum belirsizliği ortadan kalkar kalkmaz tekrar toparlanma sürecine gireceğini belirterek "Güçlü reform uygulamalarıyla cazibe merkezine dönüşecektir..Türkiye'nin algısını düzelteceğiz" dedi. Şimşek kötümser olmak için bir neden olmadığını, Türkiye'nin önünün açık olduğunu kaydetti.

KURDAKİ DALGALANMAYA KAYITSIZ DEĞİLİZ

Büyüme beklentilerini açıklayan Şimşek reformların da desteğiyle Türkiye'nin 2018'den itibaren %5 ve üstünde büyüme patikasına oturacağını öngördü. Şimşek kur hedeflerinin olmadığını ancak kurdaki dalgalanmalara kayıtsız olmadıklarını belirterek "Kur reel sektörü, özellik açık pozisyonu olan firmaları etkiliyor. Bu konuda çalışıyoruz. Orta-uzun vadede Türkiye'nin tekrar bu sorunla karşı karşıya kalmaması için cari açığı yönetilir düzeyde, açık pozisyonları yönetilebilir düzeyde tutmaya yönelik çalışmalar var. Makroihtiyati adımlar atacağız" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)