BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringBDDK'dan ''standart oran'' şartı ----

BDDK'dan ''standart oran'' şartı

BDDK'dan ''standart oran'' şartı
06 Şubat 2013 - 13:18 www.finansgundem.com

BDDK, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esaslarını düzenleyen yönetmelik taslağını görüşe açtı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esaslarını düzenleyen yönetmelik taslağını görüşe açtı.
Finansal kiralama sektörüne yönelik yeni yasal düzenlemeleri içeren ilgili kanun, Kasım ayında TBMM'de kabul edilmiş ve 13 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmıştı.
Kurumun internet sitesinde yayımlanan ve yeni yasayla uyum amacını taşıyan taslak, söz konusu şirketlerin kuruluş, faaliyet izni ve şubeleşme esaslarının yanı sıra, kurumsal yönetim yapısını, denetim ve risk yönetimi usullerini ve karşılıkları da belirliyor.
Buna göre, şirketlerin özkaynağının toplam aktiflere oranını asgari yüzde 3 olacak ve bu oran sürdürülecek; standart oranı sağlayamayan şirket oranı tutturuncaya kadar yeni işlem yapamayacak.
İç kontrol ve bilgi sistemleri tesis edilecek ve şirketler özellikle konut finansmanı faaliyetlerinden doğabilecek risklerin tespiti ve değerlendirilmesi için gerekli önlemleri alacak.
Taslak yönetmeliğe göre şirketler yapılarını 31 Aralık 2013'e kadar yeni yönetmeliğe uygun hale getirecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)