BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBatık Rus gemisine 113 yıl sonra ulaşıldı----

Batık Rus gemisine 113 yıl sonra ulaşıldı

Batık Rus gemisine 113 yıl sonra ulaşıldı
19 Temmuz 2018 - 05:34 www.finansgundem.com

113 yıl önceki Rus-Japon savaşı sırasında batan ve içinde 130 milyar dolarlık külçe altın olduğu iddia edilen Rus gemisine Güney Kore sahillerinde ulaşıldı

Rus-Japon savaşı sırasında batan ve 130 milyar dolar değerinde külçe altın ile para taşıdığına inanılan Rus savaş gemisi, 113 yıl sonra Güney Kore'ye ait bir adanın açığında bulundu.

CNBC'nin haberine göre, Güney Koreli, İngiliz ve Kanadalı kaşiflerden oluşan bir ekip, hafta sonu Dmitrii Donskoi gemisinin batığını Ulleungdo Adası'ndan bir buçuk kilometre açıkta, denizin yaklaşık 450 metre altında tespit etti.

Rus İmparatorluk Donanması'na ait geminin, 1905'te battığında yaklaşık 5 bin 500 kutu külçe altın ve para taşıdığı sanılıyor.

Ekibe destek veren ve merkezi Seul'de bulunan Shinil Grubu, geminin gövdesinin top ateşinden ağır hasar gördüğünü, güvertesi ve bordasının iyi durumda olduğunu açıkladı.

St. Petersburg'da yapılan 5 bin 800 ton ağırlığındaki gemi, Tsuşima Muharebesi'nde ağır hasar görmüştü. Kaptanının, Japonların altınları ele geçirememesi için gemiyi batırdığı iddia ediliyordu.

Shinil Grubu, batığı ekim ya da kasım ayında çıkarmayı planlarken, bulunması durumunda altınların yarısının Rusya hükümetine verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

TSUŞİMA SAVAŞI DOĞUDA AYDINLARI ETKİLEMİŞTİ... HALİDE EDİP OĞLUNUN ADINI TOGO KOYDU

1905 Rusya - Japonya savaşı Rusya'nın Uzak Doğu'daki yayılmacı politikalarını durdurduğu gibi modern zamanlarda bir Asya ülkesinin Avrupa ülkesi karşısında aldığı ilk askeri zaferdi. Tsuşima Deniz Muharebesi de bu savaşın kırılma noktalarından biri olmuştu.

Japonya'nın kazandığı zafer, Asya ülkelerindeki entelektüel ve aydınları da çok etkilemişti. Bir Asya ülkesinin 'modern' Avrupa devleti karşısında aldığı bu zafer Anadolu'daki aydınlar arasında da ses getirmiş, yazar, siyasetçi ve akademisyen Halide Edip Adıvar çocuklarından birine Tsuşima Muharebesini kazanan Japon general Togo'nun ismini vermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.19 Temmuz 2018 09:26

    113 YIL ÖNCE BATAN GEMİYİ KİM BULMUŞSA ALTINLAR DA ONUNDUR Karada bulunan kayıp şeyi bulan kişi/kişiler buldukları para/mücevher gibi değerli şeyleri ilgili makamlara teslim ederlerse 10 yıl sonuna kadar buldukları şeyin sahibi çıkmazsa bulup teslim ettikleri şeyi talep ederlerse kendilerine teslim edilerek onların sayılır DENİZLERDE BULUNAN ŞEYLER İÇİN BU SÜRE 5 YILDIR