BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBatı Trakya için yasa geçti----

Batı Trakya için yasa geçti

Batı Trakya için yasa geçti
09 Ocak 2018 - 22:41 www.finansgundem.com

Batı Trakya Türk Azınlığı bireylerine evlenme, boşanma ve miras konularında Yunan mahkemeleri ile müftülükler arasında tercih yapmaları hakkı tanıyan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi

Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanlığı’nın, Batı Trakya Türk Azınlığı bireylerine evlenme, boşanma ve miras konularında Yunan mahkemeleri ile müftülükler arasında tercih yapmaları hakkı tanıyan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi. Oylamada faşist-ırkçı Altn Şafak hariç tüm partiler tasarının lehinde oy verdi.

Yeni yasa ile Türk Azınlık bireyleri evlilik boşanma ve miras konularında isterlerse Yunan mahkemelerine, isterlerse müftülere başvurabilecekler. Bugüne kadar bu konularda sadece müftülükler yetkili idi.  

Hürriyet’e konuşan, iktidardaki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi milletvekili Mustafa Mustafa tasarının değişikliklere uğramadan parlamento genel kurulunda kabul edilmesinden memnuniyetini dile getirdi ve “doğru istikamette bir adım atıldı” dedi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)