BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan CHP'ye çok sert tepki----

Başbakan'dan CHP'ye çok sert tepki

Başbakan'dan CHP'ye çok sert tepki
23 Nisan 2018 - 15:40 www.finansgundem.com

23 Nisan oturumunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözleri, Başbakan Binali Yıldırım'ı çok kızdırdı

TBMM Genel Kurulu, Meclisin açılışının 98. yıl dönümü ile 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Kahraman'ın  başkanlığında özel gündemle toplandı.Genel Kurul'daki görüşmeleri izlemek üzere Meclis'e geldi. Erdoğan, Meclis'te TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından resmi törenle karşılandı. AK Parti'li vekiller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Erdoğan, vekilleri Rabia selamıyla selamladı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Şeref Kapısı önünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Erdoğan daha sonra, Genel Kurul'da kendisi için ayrılan locaya geçti. Genel Kurul'a sırasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli geldi. 

GENEL KURUL'DA OTURMA DÜZENİ DEĞİŞTİ

İYİ Parti'nin grup kurması sonrası Genel Kurul'da oturma düzeni soldan sağa MHP, İYİ Parti, HDP, CHP ve AK Parti olarak değişmiş oldu. İYİ Parti sıralarına oturan ilk isim Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu. Halaçoğlu bir ara öne eğilip sıra önüne asılan İYİ Parti tabelasına baktı. Genel Kurul boyunca İYİ Parti sıralarında Halaçoğlu ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yan yana oturdu. Daha sonra İzmir milketvekili Aytun Çıray gelerek iki vekilin arka sıralarına oturdu. 3 vekil zaman zaman kendi aralarında konuştu.İYİ Parti'ye geçen CHP'liler  Genel Kurul'a girince önce CHP sıralarına gitti. Ancak, 15 Vekil, İYİ Parti sıralarına oturmadı. Vekiller, CHP sıralarının en arkasında hep birlikte oturdu.

DAİMA İLERİYE YÜRÜYECEĞİZ!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Parlamenter demokrasi  yolunda ilerlerken de birçok engel ve zorluklarla karşılaştık. Onları aşmaya  devam ediyoruz, edeceğiz. Engelleri aşa aşa yeniden büyük Türkiye yolunda daima  ileriye yürüyeceğiz." dedi. 98 yıl önce ilk oturumunu gerçekleştiren Birinci Meclisin ruh ve  heyecanı her zaman için ihtiyaç duyacağımız bir husustur" ifadesini kullanan  İsmail Kahraman, "Aynı ruh ve heyecanla çalışmalara devam edilmelidir. Genç  nesillerimiz ve çocuklarımız da aynı şuur ve hissiyatla yetiştirilmelidir" dile  konuştu.

 AK PARTİ ADINA BAKAN YILMAZ KONUŞTU

AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuştu.  Yılmaz şunları söyledi: "TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bugün çocuklarımızın bayramı. Kahraman şehitlerimizin bayramı. Ordusu galip gelsin diye aç kalan aziz milletimin çocuklarının bayramı. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum."

SORU ÖNERGELERİMİZ YANITLANMIYOR

Toplantıda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da soru önergelerinini yanıtlanmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: "24 Haziran'da yapacağımız seçimlerde görev süresini dolduracak milletvekillerinin torunlarımıza bırakacağı en güzel miras 15 Temmuz darbe girişimine karşı topyekun direnmektir. Bu kutsal çatı altında arkadaşlarımız darbecilere direnmiş vatandaşlarımıza da moral vermiştir. O gece TBMM’de bulunan 107 milletvekili arkadaşımı bir kez daha yürekten kutluyorum."  Kılıçdaroğlu'nun 20 Temmuz darbesiyle TBMM’nin yetkilerini devretmişlerdir sözlerine AK Partililer sert tepki gösterdi ve Meclis'te tartışma çıktı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın araya girmesiyle sona eren tepkilerin ardından Kılıçdaroğlu, "Beni dinleyeceksiniz", "Beni dinlemek zorundasınız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, AK Parti sıralarında bulunan bir milletvekiline de, "Hanımefendi, oradan niye bağırıyorsunuz? Biz mahallede değiliz. Dedikodu yapacaksanız çıkın dışarıda konuşun" diye tepki gösterdi. 

AK PARTİLİ MUSTAFA ELİTAŞ: MİLLETVEKİLLERİNİ KİRAYA VERMENİN HUZURSUZLUĞUNU YAŞIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti Grup Başkanveli Mustafa Elitaş yanıt verdi . Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili  Elitaş, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasına atıfta bulunarak "Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır. Genel Başkan anlaşılan o ki, 15 Temmuz günü kahramanca direnen direnci gösteremeyip, kahvesini içerken, sonuç ne olacak diye beklerken  aldığı talimatla efelik yapmaya kalkıyor. TBMM’nin yaptığı çalışmalarla ilgili tamamen yanlış bilgi vermiştir. 26. dönemde 24 bin 287 yazılı soru sorulmuş 10 bin 75'i cevaplanmıştır. En çok soru AK Parti dönemlerinde cevaplanmıştır. 26. dönemde  bin 226 sözlü soru sorulmuş 568’i cevaplanmış" dedi.

15 TEMMUZ ATIŞMASI 

Elitaş'a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi Ilgaz Tüneli'nde saklandığını öne sürdü. 

BAŞBAKAN ÇOK SİNİRLENDİ 

Bu sözlere Başbakan Binali Yıldırım çok sinirlendi. Söz alan Yıldırım, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünde Meclisin mehabetine yaraşır bir toplantıyı gönlümüz arzu ederdi. Ancak, burada ana muhalefet partisinin hatibi, şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı ve emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gece, tanklar senin Genel Başkanı'na yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara 'alçakları vurun' demiştir, bu mücadeleyi yapmıştır”ifadelerini kullandı.   

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS23 Nisan 2018 20:39

    BEN HER SECIM AKP YE OY VERDIM VERME SEBEBIM ULKEM ICINDI COCUKLARIN GECELEGINDE YASIYABILICEGI BIR ULKESI OLSUN DEDELERIMIZIN RUHU RAHAT ETSIN..BEN CHP AKP BILMEM BEN DEVLETIM VATANIMI BILIRIM. ALLAH ICIN AKP ILK 5 YIL CALISTI AMA SONRASI IKTIDARLARINDA GUC DELISI OLDU VE ULKEMI PARSEL PARSEL PAYLASTILAR HER YER HUKUMEDE YAKIN IS ADAMLARININ SANTIYELERIYLE DOLU KIMSEYE HESAP VERDIKLERI YOK BU GIDISE DUR DEMEK ICIN CB SECIMLERINDE AKP KARSISINDA KIM ADAY CIKARIRSA CIKARSIN GUCLU OLANADIR OYUM AKP YI ISTEMIYORUM ARTIK DEVLET BANKALARINDAN ISTEDIKLERI GIBI KENDI YANDASLARINA KREDI CIKARTIYORLAR KIMIN PARASI BIZ VATANDASLARIN PARA BATINCA DEVLETIN PARASI GIDIYOR MADEM IS YAPICAKLAR HAZINE GARANTISI OLMADAN GITSIN OZEL BANKALARDAN KULLANSINLAR.. KULLANMAZ CUNKU DONLARINA KADAR IPOTEK ISTER OZEL BANKA AMA DEVLETIMIN BANKASI HUKUMETIN BIR ALOSUNA BAKAR DEGILMI!!BU GIDISE BIRI DUR DEMELIYIZ..MEVZU BAHIS VATANSA KISILER TEFAURATTIR.

  • mülayim23 Nisan 2018 23:48

    Atma ziyaaa :D

  • Ziya23 Nisan 2018 23:04

    İşte biz o vatanı alçaklara bırakmayacağız anladın mı? O nun için de Ak parti ile devam edeceğiz! Anladın mı akıl fukarası? Büyük harflerle zırvalamana gerek yok.

  • murat23 Nisan 2018 20:27

    Kendisi Ilgaz tunelinde olduğunu söylemişti.Kendisi niye yalan söylüyor.

  • mtu23 Nisan 2018 20:16

    maşallah ne büyük mücadele!... vurun demiş... çıksana takların önüne oturduğun yerden atıp tutmak kolay

  • adalet23 Nisan 2018 19:42

    yöneticilere ülkenin tapusunu vermedik oy verdik kimsenin babasının çiftliyi deyil türkiyede ne oldugunu 80 milyon biliyor yalan diz boyu günlük milyonlarla para harcıyorsunuz hazinenin parası halkın parası helal etmiyoruz

  • poşo23 Nisan 2018 18:47

    dolar 4,10'u geçti yine. anketler kötü gidiyor anlaşılan

  • ordu23 Nisan 2018 18:45

    saklanmadım diye yalan atmak yakışmadı koskoca başbakana. korkup kaçabilirsin ama yalan atmamalısın

  • Ziya23 Nisan 2018 17:39

    Darbecilerin aradığı ve bulur bulmaz şehir edeceği Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da bakanlardır! Elbette saklanmaları doğaldır! Burada mesele Kılıçdaroğlu nun darbecilerle anlaşıp tankı yandan geçip ev darbe sonucunu iştahla beklemesidir. Ayrıca kimin korkak ve aciz olduğu gayet ortadadır.

  • yerli mal23 Nisan 2018 18:44

    e o zaman niye yalan atıyor ben saklanmadım diye? erkekliğin 10'da 9'u kaçmaktır, ben de saklandım desin. yakışıyor mu müslümana yalan atmak?

  • misafir23 Nisan 2018 18:31

    darbeden bu yana iki yıl geçti kılıçdaroğlu darbecilerden yana ise tespit edilip yargılanmalı

  • Okie Dokie23 Nisan 2018 17:18

    Görselde mikrofonu mu ısırıyor

  • keklik23 Nisan 2018 16:26

    Ilgaz tünellerinde saklanmasını niye eleştiriyorsunuz ki? Darbe olacağını Hakan Fidan ve Hulusi Akar söylememiş adama. Eneiştesi de haber vermemiş. Adam ne olduğunu bittiğini bilmediği için, gidip saklanmış can havliyle. Ne yani ülkeyi orduyu yönetecek potansiyeli mi var? Düşük bir profilden daha fazlasını beklememek haksızlık olur.

  • rufai23 Nisan 2018 17:15

    doğru ne yapsın, adam cesur değilse?

  • ;23 Nisan 2018 17:09

    chpli olmak böyle bir şey kendi kasetçi genel başkanlarının tankların arasından nasıl geçtiğini bakırköy belediye başkanın evinde kahve eşliğinde darbe girişimini nasıl seyrettiğini aç youtube dan bir daha izle milletvekillerini kiraya veren ülkeyi gözü kapalı satar

  • Mustafa 23 Nisan 2018 16:07

    Mutlaka dokunmuş tur inali