BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan Hilmi Özkök'e yanıt----

Başbakan Yıldırım'dan Hilmi Özkök'e yanıt

Başbakan Yıldırım'dan Hilmi Özkök'e yanıt
23 Ekim 2016 - 15:53 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyon kampında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ve parti içindeki ByLock iddialarına cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti kampının kapanışında konuştu.

İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

FETÖ de, PKK da, DEAŞ da yaptıklarının hesabını tek tek verecektir. Bu ülkeye yapılan fenalıkları bu millet asla unutmaz.

Tarih nasıl kahramanları yazıyorsa hainleri korkakları da aynı şekilde yazacaktır.

Milletimizin 15 Temmuz zaferini gölgeleyeme çalışanlar çok sinsi taktikler peşindedir.

FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır. FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünün sanki AK Parti döneminde kurulmuş ve güçlenmiş gibi göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi kusurlarını kendi hatalarını örtme telaşı içindedirler. Bu kanlı örgütün kuruluşu 1960 sonlarına kadar gider.

Bu örgüte sadece iki başbakan karşı çıkmış ve mücadele etmiştir. Birisi merhum Necmettin Erbakan diğeri deRecep Tayyip Erdoğan. 60-70-80 ve 90'larda AK Parti yoktu ama sizin devamı olduğunuz partiler vardı. Bu örgütle ne mücadele yaptınız. Kim bu örgütle AK Parti iktidarı kadar mücadele etti.

CHP sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Millet genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. Biz özleştirimizi yaptık yapıyoruz. Ama siz Allahaşkına ne zamana aynaya bakacaksınız?

BYLOCK'ÇU BAKAN İDDİASINA YANIT

AK Parti içinde ne FETÖ’cü ne bölücü hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik gereğini yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat efendim ByLock’ta bakanlar milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Bu tezviratlarla AK Parti'yi karıştırma gayretleri olduğunuzu biliyorum. Ama bunu asla başaramayacaksınız.

"ELİNE SİLAH ALMADIKÇA TERÖR ÖRGÜTÜ MUAMELESİ GÖREMEZ"

Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır.   Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse eline silah almadıkça teröre bulaşmadıkça insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgüt devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Ve o el kökünden kırılmıştır. Süreç ve soruşturmalar devam ediyor. Tespit ettiklerimizin gözünün yaşına bakmıyoruz.

Şundan emin olun, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu olmayacak. Hatalarımız olabilir ama millet iradesine karşı en ufak bir ihanetimiz olmadı. Hesabı hakka veririz halka veririz. Vesayetçilere değil. Her şeyin ötesinde bir mümin olarak her hayrın da her şerrin de defterimize yazıldığını biliyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ 

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis’e getirmektir. Meclis anayasa değişikliğini ister 330 ister 367 ile onasın her halükarda kararı milletimize götüreceğiz.

Türkiye’nin terör gündemiyle meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz. Zora gelince çözüm mözüm konuşmaya başlıyorlar. Bu terör örgütü halkın arasında defolup gidinceye kadar konuşacak hiçbir şeyimiz yok.

Bunlara lojistik destek verenlerin de milletin sabrının taşmaya başladığını bilmeleri lazım. Siyaset yapacaklarsa terör örgütüne karşı çıkmaları gerekmektedir. Aksi halde seçmenden aldıkları iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olurlar.

Vatandaş bize soruyor, “HDP terör örgütüne açıkça destek veriyor. PKK terör örgütü değil diyor. Peki bunlara neden bir şey yapmıyorsunuz” Türkiye bir hukuk devleti. Dokunulmazlıklar kaldırıldı. Artık görev yargınındır. Yargılamayı bağımsız Türk adaleti en iyi şekilde yapacaktır.

Vize serbestisinin bekletilmeden hayata geçirilmesini bu millet beklemektedir. Biz ahdimize vefa etmeye devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Karşılığını görmediğimizzaman gereken adımı atarız.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • başkent24 Ekim 2016 00:04

    Başbakan söylediklerine kendide inanmıyor millet ikna olmaz .fetöy le bizim kadar mücadele eden hiç bir parti yok diyor milat 17 aralık 2013 diyor peki 17 aralıktan önce kim vardı hititler mi siz vardınız hemde sarmaş dolaş

  • KILIÇ23 Ekim 2016 21:48

    FETÖYÜ GEÇ TANIMADIK GEÇ KALDIK .

  • Terim23 Ekim 2016 21:16

    Gerçekten çok komik bu adamlar...Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır. Demokrasilerde böyle şey olmaz.

  • Cego23 Ekim 2016 21:15

    Bal gibi siz palazlanırdınız.onlarla aynı yoldaydınız.sizi ispiyonladılar 17 aralıkta o Zaman ayrıldınız onlarla.gerçi yine yürüyorsunuz maşallah

  • Turan23 Ekim 2016 18:34

    Hâlâ CHP yi suçluyor ya doğrusu pes.FETÖ AKP zamanında palazlanmamış.Ne istediler de vermedik diyen sizler değilmisiniz.2004 yılında uyarıları dikkate alsaydınız 15 Temmuz yaşanmazdı.