BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBarclays: Türkiye'de enflasyon riski yukarı yönlü----

Barclays: Türkiye'de enflasyon riski yukarı yönlü

Barclays: Türkiye'de enflasyon riski yukarı yönlü
06 Kasım 2018 - 15:40 www.finansgundem.com

Barclays, Türkiye'ye ilişkin enflasyon tahmini ile ilgili "Enflasyon tahminlerimizi için riskler yukarı yönlü olmaya devam ediyor" dedi

Barclays, Türkiye'de açıklanan enflayon rakamlarını ve TCMB'nin buna ilişkin açıklamalarını değerlendirdiği raporunda, manşet enflasyonun yıl sonunda yüzde 25,4 olmasını ve 2019 Mart ayında yüzde 26,5 ile tepe yapmasını beklediklerini bildirdi.

Barclays 5 Kasım tarihli raporunda, enflasyonun TCMB'nin tahmin aralığının üst bandına yakın olmaya devam etmesini beklediklerini ifade ederken, döviz kuru üzerindeki baskının özellikle Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde yinelenmesi olasılığı dikkate alındığında enflasyon tahminleri için risklerin yukarı yönlü olduğunu vurguladı.

Mart ayındaki yerel seçime kadar ki süreçte TCMB Para Politikası Kurulu'nun 13 Aralık toplantısında faizlerde değişiklik yapmayacağını öngördüklerini belirten Barclays, 2019'un ilk yarısında politika reel faizlerinin 2013 ortasından bu yana görülen en düşük seviyeye doğru gitmeşi sürdüreceğini ifade etti. 
Barclays, "Bunun sonucu olarak TCMB politika faizlerini daha da artırması yönünde yinelenen baskılar ile karşı karşıya kalacak, bununla birlikte faiz artırımları için çıtanın göreceli olarak yüksek olduğunu bilincindeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomik aktivitede keskin bir yavaşlama ile karşı karşıya kalınan ortamda politika faizinde bir adım atılması için bir veya birkaç faktörün bir arada ortaya çıkması gerektiğini anlatan Barclay, bu faktörleri dış ortamda kayda değer kötüleşme, jeopolitik risklerde artış, yerel seçimlerde güçlü bir yarış yaşanması ve zayıf enflasyonist bekleyişler, yüksek uluslararası emtia fiyatları olarak sıraladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)