BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalardan özel sektöre 50 milyar dolar----

Bankalardan özel sektöre 50 milyar dolar

Bankalardan özel sektöre 50 milyar dolar
17 Nisan 2016 - 21:31 www.finansgundem.com

Hata payı yüksek raporlar özel sektörün kullandığı krediyi ödemesini güçleştirirken bankaların tahsilatlarını da tehlikeye düşürdü.

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdürü Sefer Levent, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın önceki gün bankacılarla yaptığı basına kapalı toplantının perde arkasını yazarken ilginç bir detaya da yer verdi. Levent’in köşesinde yazdığı bu bilgiye göre bankacılık sektörü tarafından özel sektöre kullandırılan kredi tutarı 50 milyar dolar. İşte Sefer Levent’in köşe yazısından o bölüm:

50 MİLYAR DOLAR VAR

Bunun dışında bankacıların da özellikle iki konuyu gündeme getirdiği konusunda bilgi edindim.
Bunlardan ilki mevcut enerji kredilerinin yeniden yapılandırılması.
Bankacılık sektörü, özel sektöre hali hazırda yaklaşık 50 milyar dolarlık kredi kullandırdı.
Bu krediler kullanılırken hem bankalar hem de özel sektörün yaptığı fiyat çalışmaları ise deyim yerindeyse çuvalladı.
Hem enerji fiyatlarındaki global düşüş hem de kapasite fazlalığı nedeniyle bazı alanlarda fiyat fizibilite raporlarına göre yüzde 50 geriledi.
Bu özel sektörün kullandığı krediyi ödemesini güçleştirirken bankaların tahsilatlarını da tehlikeye düşürdü.
Önceki günkü toplantıda bankacıların Bakan Albayrak’a tıpkı turizmde olduğu gibi, enerji kredilerini de yeniden yapılandırabileceklerini belirtiğini öğrendim.
Ancak bankacılar bunu yapabilmeleri için BDDK’nın da yine turizm kredilerinde olduğu gibi kendilerine daha az karşılık ayırma konusunda kolaylık sağlaması gerektiğinin altını çizmişler.

KİMLER KATILDI?

Enerji Bakanı Berat Albayrak ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil’in de aralarında bulunduğu TBB üyesi bankaların genel müdürleri katıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)