BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankalardan 9 ayda 500 bin şirkete bloke----

Bankalardan 9 ayda 500 bin şirkete bloke

Bankalardan 9 ayda 500 bin şirkete bloke
23 Ekim 2017 - 16:05 www.finansgundem.com

Rusya'da kara para aklama operasyonlarında 500 bine yakın işadamının banka işlemleri reddedildi veya hesapları bloke edildi.

"Rusya'da sene başından bu yana 500 bine yakın işadamının banka işlemleri reddedildi veya hesapları bloke edildi. İş dünyaıs büyük baskı ve stres altında çalışıyor..." "Delovaya Rossiya" adlı işadamı örgütünün araştırmasından bu sonuç çıktı.

Özellikle Merkez Bankası'nın "kara para aklama operasyonlarını takip" amaçlı sıkı denetimleri, pek çok şirketin hesaplarının bloke edilmesi sonucunu doğurdu. Bu durum, ticari hayatı sekreyte uğratma aşamasına geldi.

Business FM'in haberine göre, iş dünyasının haklarından sorumlu Kremlin yetkilisi Boris Titov, Merkez Bankası'na, iş dünyasının banka işlemlerinde karşılaştıkları risklerden korumak için özel bir organın oluşturulmasını ve iş dünyasının hayatının kolaylaştırılmasını teklif etti.

Uzmanlar, bir bankadan herhangi bir işlemde "ret" cevabı alan işletmelerin "kara liste"ye girdiğini ve diğer bankalarla çalışma şansının da azaldığını belirtiyor. Bloke edilen hesaplar yüzünden ticari hayatı "askıya alınan" pek çok şirket çıkış arıyor.

İşadamları, Merkez Banası'nın aşırı baskısı altında bunalan bankaların ihtiyatlı davtanarak hemen her türlü işlemi "şüpheli" olarak değerlendirebilmesinden şikayet ederken, bankalar ise yasaları uyguladıklarını, aksi durumda Merkez Bankası'nın lisans iptallerine kadar giden yaptırımları ile karşılaştıklarını savunuyor.

Konuyu değerlendiren Yevgeniy Kogan adlı uzman, "Eğer bir şirket, Banka tarafından reddedildiyse, bunun sonuçlar ağır oluyor. Reddedilmesi, işadamının 'kara liste'ye girmesi anlamına geliyor. Bu kişiyle işlem yapan diğer taraflar da böylece sıkıntıya giriyor" diyerek sorunu özetledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)