BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda robot dönemi başlıyor----

Bankalarda robot dönemi başlıyor

Bankalarda robot dönemi başlıyor
28 Haziran 2018 - 10:48 www.finansgundem.com

Bankalarda müşterilere daha verimli hizmet vermek isteyen HSBC robotlarla iş yapmaya başladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankalar yıllardır kontrol, kayıt tutma ve düzenleyici ofis işleri için teknolojiyi kullandılar. Ancak teknoloji daha sofistike hale geldikçe, tüketiciler bankanın verimliliğinin arttırması için yapay zeka tabanlı robotlar ve sanal asistanlarla daha doğrudan bir etkileşim bekleyebiliyor.

SoftBank Robotics America tarafından üretilen ve bu hafta piyasaya sürdüğü insansı bir müşteri destek robotu Pepper, HSBC 'nin New York'taki bir şubesinde işe başladı.

HSBC'de perakende bankacılık ve varlık yönetimi sorumlusu Pablo Sanchez, “Bankacılığa biraz eğlence getirmek istedik. Şube içinde yeni müşterilerimizi eğlenceli ve heyecan verici bir şekilde karşılamak istiyoruz. Yapay zekanın bankaları daha akıllı hale getirme potansiyeli var. Bu, daha iyi müşteri istihbaratı ve dolayısıyla daha iyi bir müşteri deneyimi anlamına geliyor ve kar arttırmak için güzel bir fırsat…” diye belirtti.

Ancak Sanchez, Pepper'ın sadece bir sunuş değil, müşteri hesaplarının sayısı arttıkça şubeye iş ekleyebileceğini ve Pepper sayesinde bankada bekleme süresinin kısalacağını iddia ediyor. SoftBank'a göre Pepper, bakım ve ekipman değişimi dahil üç yıllık bir kira sözleşmesi ile birlikte 25.000 dolara mal oluyor.

Bu uygulama ile, müşterilerin işlem için Pepper ya da ATM arasında seçme şansı olacak.

BU İLK UYGULAMA DEĞİL

HSBC, müşterileriyle etkileşimde bulunmak için yapay zeka tabanlı teknoloji kullanan ilk banka değildir. 2016 yılında Amerika Merkez Bankası, geçmiş işlemlerini arayabilen, para transfer edebilen ve faturaların ödenmesini planlayabilen ses tabanlı bir sanal asistan olan Erica'yı, Wells Fargo ise geçen yıl müşterilerinin Facebook Messenger ile kullanabileceği sanal bir asistan tanıtmıştı.

Bankalar ayrıca, daha iyi hizmet sunmak için Apple'ın Siri, Amazon'un Alexa ve Google'ın Asistanı gibi daha tanıdık sanal asistanları kullanmayı düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)