BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda promosyon yarışı ----

Bankalarda promosyon yarışı

Bankalarda promosyon yarışı
11 Mart 2013 - 12:37 www.finansgundem.com

Yıllık 110 milyar liralık emekli maaşlarını toplamak için çeyrek altın ve sinema bileti ile bankalar emekliyi tavlıyor…

Yıllık 110 milyar liralık emekli maaşlarını toplamak için sinema biletinden sağlık hizmetine kadar çeşitli kampanyalar düzenleyen bankalar şimdi de ‘çeyrek altın’ vermeye başladı.
Bankalar, emekliye ödenen yıllık 110 milyar liralık maaşın peşine düştü. Müşteri sayılarını artırmak için çeşitli promosyon ve kampanyalarla rekabette öne çıkmaya çalışan bankalar şimdi de sayıları 10 milyon 330 bine ulaşan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin peşinde. 2009 yılı Şubat ayında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşlarının ödenmesi için 23 bankayla protokol imzalamışının ardından emekli kapma yarışına giren bankaların yeni kozu da ‘çeyrek altın’ oldu. Bankalar uzun bir dönemdir, bedava sinema biletinden ücretsiz sağlık hizmetine, kredi kartı hediye puanlarına kadar çeşitli kampanyalar düzenliyor.
Emeklinin gönlünü alıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, emeklilerin yaklaşık yüzde 80’i yani 80 milyona yakını açlık sınırının, yüzde 90’a yakını ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gelişmiş ülkelerde dinlenip, hayallerin gerçekleştirileceği bir dönem olan emeklilik Türkiye’de ise yeni bir yaşam mücadelesinin başlangıcı oluyor. Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Ö. Ertürk’ün haberine göre ,Resmi  rakamlara göre Türkiye’de emeklilerin yüzde 38’i emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. Emekliye ödenen maaşlar düşük olsa da toplamda 110 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşıyor. Bu da bankaların iştahını kabartıyor. İşte böyle bir tabloda küçük hediyeler ve kampanyalarla emeklinin gönlünü kazanmak bankalar için kolay oluyor.
SMS’Le duyurdu
Emekli müşterilerinin havale ve EFT gibi işlemlerden ücret almayan bankalar, ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de indirimli faiz oranları ve avantajlar sunuyor. Garanti, Yapı Kredi, Bank Asya, İş Bankası, Finansbank, Akbank ve Denizbank’ın emekliye özel hazırladıkları paketlerde uygun tüketici kredisi faizlerinden market alışverişlerinde indirime kadar birçok avantaj sunuluyor. Bankalar ayrıca kredi kartlarında da özel kampanyalar uygulayarak, emeklilerin yapacakları sağlık harcamalarında indirim ve ekstra taksit imkânı sunuyor.
Promosyon yarışında Garanti Bankası, emekli maaşı transferine karşılık çeyrek altın hediyesi ile öne çıkıyor. Banka bu kampanyayı SGK emeklilerinin cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajlarla duyuruyor. Kampanyanın ayrıntılarını öğrenmek için emekliler Garanti Bankası’nı yoğun şekilde arıyor. Ancak, henüz maaş transferi yapan emekli olmadığı öğrenildi. Aynı uygulamaya Bank Asya’da hazırlanıyor. Yapı Kredi, diğer tüm bankalar da olduğu gibi düzenli kira ödemelerinde EFT  ve havale işlemlerinde ücret almıyor. Akbank, küçük boy kiralık kasa hizmetini emekliye 100 TL karşılığında sağlıyor.
İş Bankası ise emeklilerin Maximum Kart’ına tek seferlik 25 TL değerinde puan yüklüyor. Ayrıca banka, maaşlarını transfer eden emekli müşterilerine iki kişilik sinema bileti hediye ediyor. Finansbank, emeklinin maaş aldığı her ay için 150 TL’ye kadar yaptıkları market alışverişlerinde yüzde 5 indirim kazandırıyor. Emeklinin sağlık harcamaları da gözardı edilmiyor. Denizbank, bir yıl boyunca limitsiz ve ücretsiz acil sağlık hizmeti veriyor.
Maaşların yüzde 80’i üç bankada
Emekli maaşlarının yüzde 80’i Ziraat, Halk ve Vakıfbank üzerinden ödeniyor. SGK’nın verilerine göre Türkiye’deki toplam emekli sayısı 10 milyon 330 bin SSK emekli sayısı5 milyon 612 bin, Bağ-kur Emekli sayısı 2 milyon 256 bin, Emekli Sandığı emeklisi 1 milyon 881 bin ve yaşlılık, fakirlik maaşı alan diğer emeklilerin sayısı ise 581 bin.
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İrfan Oymak.19 Ocak 2014 08:11

    Ben emekli maaşımı 5 yıldır Garantiden alıyorum,hiçbir fayfasını görmedim,ayrıca kullandığım kredi kartından üyelik ücreti alıyorlar.

  • hasan aygül10 Temmuz 2013 10:28

    çalışanlar maaş aldıkları bankalardan maaş promosyonu alıyorlar.biz emekli olanlarda bankada maaş alıyoruz bizimde hakkımız değilimi neden bize en az bir maaş tutarında para ödemiyorlar.ilgili bakanımız ilgilenir biz emeklilere sevinçli bir haber verirse kendisine şükran borçlu oluruz.emekliler adına saygılarımızla