BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara ne kadar çek ibraz edildi!----

Bankalara ne kadar çek ibraz edildi!

Bankalara ne kadar çek ibraz edildi!
15 Şubat 2016 - 10:57 www.finansgundem.com

Ocak ayında bankalara 45 milyar Türk lirası değerinde 1,2 milyon adet çek ibraz edildi. Karşılıksız çek adedi azalırken çek tutarı çoğaldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, ocak ayına ait çek bilgileri raporunu yayımladı. Buna göre; 2016 yılının ilk ayında, bankalara ibraz edilen çeklerin sayısı 1,2 milyon adede ulaşırken, bu çeklerin parasal tutarı 45 milyar TL oldu. Aynı dönemde ibraz edilen çek tutarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1, çek adedi ise yüzde 20 azaldı.

Bu yılın ocak ayında karşılıksız çek adedi yıllık bazda yüzde 6 azalırken, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarında yüzde 5 artış gözlendi. Ocak ayında parasal tutarı 1,7 milyar TL’yi bulan 44 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı. Aynı dönemde karşılıksız işlemi yapılan 138 milyon TL tutarındaki 4 bin adet çek daha sonra ödendi.

Ocak ayında, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı, adet bazında geçen yılın aynı dönemine göre 0,5 puanlık artışla yüzde 3,7 ve tutar bazında 0,2 puanlık artışla yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

Bu yılın ilk ayında, adet bazında en fazla karşılıksız işlemi yapılan 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Tutar olarak en fazla karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bulunduğu illerde ise İstanbul yine ilk sırada yer alırken, bu ili sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa izledi.

Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 20,3 ile Kırklareli oldu. Kırklareli'ni sırasıyla, yüzde 13,1 ile Kırşehir, yüzde 11,6 ile Hakkari, yüzde 11,2 ile Kırıkkale ve yüzde 11'le Van takip etti. Tutar olarak en düşük karşılıksız çek oranına sahip iller ise Kastamonu, Karabük ve Giresun olarak sıralandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)