BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar artık suyu havayı ve toprağı da inceliyor!----

Bankalar artık suyu havayı ve toprağı da inceliyor!

Bankalar artık suyu havayı ve toprağı da inceliyor!
02 Aralık 2016 - 13:27 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Star Rafinerisi'nin 23 bankadan aldığı kredilerin ayrıntılarını yazdı. Munyar köşesinde bankaların verdiği kredilerle ilgili çok ilginç bir gerçeği paylaştı. İşte o yazının bir bölümü;

Azerbaycan'ın devlet petrol şirketi Socar'ın İzmir Aliağa'da yapımı süren Star Rafinerisi'nin şantiyesinde Rafineri Müdürü Savaş Soydaner, projenin öyküsünü anlatırken 2014 yaz aylarında imzalanan kredi tablosunu ekrana yansıttı:

22’si yabancı, 23 bankadan 3.3 milyar dolar kredi aldık. 2.4 milyar dolar da öz kaynak kullanılıyor.

BANKALAR KAFAMIZI NASIL KAŞIDIĞIMIZI BİLE YAKINDAN İZLİYOR

Star Rafineri A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Palaz, bankaların artık, “Parayı verdik, faize bakarız” şeklinde hareket etmediğini belirtti:

- Bankalar, kredi borcumuz bitinceye kadar kafamızı nasıl kaşıdığımızı bile denetleyecek. Yükleme-boşaltma iskelelerini yaptığımız sahildeki balık yuvalarını nasıl etkilediğimizi yakından inceliyorlar. Deniz suyu, yer altı suyu, toprak ve hava kalitesi, bankalar tarafından yakından izleniyor. Uluslararası standartların dışına çıkan veriye rastlayınca uyaracaklar.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)