BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılıkta şube azaldı, çalışan arttı----

Bankacılıkta şube azaldı, çalışan arttı

Bankacılıkta şube azaldı, çalışan arttı
20 Nisan 2017 - 14:28 www.finansgundem.com

Mart itibarıyla bankacılık sektöründe şube sayısı azalırken, çalışan sayısı arttı. Çalışan sayısında düşüş eğiliminin sona ermesinde ise KGF desteğiyle verilen krediler önemli bir rol oynadı.

2017 yılı Mart ayı itibariyle bankacılık sektöründe çalışan sayısındaki yıllık gerileme yerini sınırlı büyümeye bırakmıştır.  Benzer gelişme şube sayısında da görüldü ve şube sayısındaki düşüş eğilimi azaldı. Bunun en önemli nedeni Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) desteğiyle verilen krediler oldu. 

Mevduat, kalkınma ve yatırım bankalarında 2017 yılının ilk çeyreğinde şube sayısı 27 adet azalırken, çalışan sayısı 59 kişi arttı.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılının ilk üç çeyreğinde ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle personel sayısında gerileme görülen Türkiye bankacılık sektöründe yılın son çeyreğinden itibaren etkili olan canlanmanın etkisi çalışan sayısına da yansıdı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cin ali23 Nisan 2017 00:52

    ucuz call center ve direk satış elemanı dolduruyorlar son bir kaç yıldır tabi ki çalışan sayısı artmış görünür.

  • xyz20 Nisan 2017 14:49

    bankalar topun ağzında..bütün bataklarını hızla son bi kaç yıldır satmak sureti ile batak oranını düşük gösteriyor..vasat müşterilerede kgf garantili kredileri dayıyor..kendi kredilerini kapatıyor..bu şekilde batak oranı suni frenleniyor..ama köşeye sıkışıyorlar..mevduat lazım hadi toplayın yüzde 15 le..