BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacıdan şair olur mu----

Bankacıdan şair olur mu

Bankacıdan şair olur mu
20 Ağustos 2017 - 09:51 www.finansgundem.com

“Çaya Kaç Şeker”in yazarı Elif Şebnem Akal 22 yıllık bankacı. Ama kitabı yayınlamak için 22 yıl bekledi. Çünkü… Milliyet magazin yazarı Ali Eyüboğlu bankacının sabrını köşesinde yazdı.

Elif Şebnem Akal, ‘Çaya Kaç Şeker’ adlı şiir kitabını imzalayıp, yollarken bana, şunları yazdı:

“Sevgili Ali Eyüboğlu, yıllar önce bu şiiri konu alan yazınız için tekrar çok teşekkür ediyorum. Yazınızın, yanlış bilinen bir konunun aydınlığa çıkmasında büyük payı var hâlâ. Keyifle okumanızı diliyorum. Selam, sevgi ve şiirle...”

Bir süre hafızamı yokladım, ı-ıh... Sorunca ‘Google Amca’ya, 10.09.2010 tarihli ‘Çaya Kaç Şeker’ Can Yücel’in değil’ başlıklı yazım çıktı karşıma... Neler mi yazmışım o tarihte? Özeti şuydu: Moğollar’dan Cahit Berkay, arkadaşının “Şahane bir Can Yücel şiiri” diye gönderdiği ‘Çaya Kaç Şeker’i, zor olmasına rağmen besteler ve eşi Güler Hanım’dan gerekli izni alır.

Albüm piyasaya çıkınca Elif Şebnem Akal, arayıp, kanıtlarıyla birlikte “O şiir benim” deyince, o dönem MESAM Yönetim Kurulu üyesi olan Berkay, eserin asıl sahibi Akal’dan izin alınca önceden basılan 3 bin kartonet çöpe gider. Yeni baskılarda şiirin sahibi Akal olur.

‘Çaya Kaç Şeker’in başına gelenler gibi, şair Elif Şebnem Akal’ın iş hayatı ve yaptıkları da bir hayli renkli. Çünkü Akal, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. TRT’nin ‘Gençlerle’ programında ‘örnek genç’ diye tanıtıldı, ‘Ben Bilirim’ yarışmasında birinci oldu. Altı yıl Türk Sanat Müziği topluluklarında şarkı söyledi.

13’ü müdürlük olmak üzere 22 yıl bankacılık yaptı. Yaşam koçu ve NLP uzmanı Akal, hala İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi…

Akal, şiir kitabının bu kadar gecikmesinin sebebini ise şöyle açıkladı?

 “Bankada çalışırken dekontların üzerine karaladığım, vapurda, otobüste, günlük hayatın koşuşturması içinde yazdığım şiirleri bir Kitap halinde görmek sanki hiç mümkün olmayacakmış gibiydi. Birim yöneticisi bana, ‘Bankacıdan şair olmaz, biz işimiz gereği duygusal olamayız’ diye bas bas bağırdığında, insan kaynakları bölümü telefonda, ‘Kitap bastırmanız mevzuatımız gereği ikinci bir iş yaptığınız anlamına gelir, bu da iş akdi fesih nedenidir’ dediğinde ben de belirsiz bir zamana           erteledim hayalimi.” (ALİ EYÜBOĞLU - MİLLİYET)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)