BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBanka ve odalar prim indiriminden çıkarılıyor----

Banka ve odalar prim indiriminden çıkarılıyor

Banka ve odalar prim indiriminden çıkarılıyor
05 Aralık 2018 - 09:17 www.finansgundem.com

Torba tekliften oda ve bankalar için sürpriz düzenleme çıktı

Görüşmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün başlayan teklife göre çalışanlar için verilen 5 puanlık sigorta prim indirimi artık banka ve odalar için uygulanmayacak.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, “Bu düzenlemenin bankalarda neden olacağı maliyet artışı 1 milyar TL” dedi. Düzenleme torba teklifin 42. maddesinde yer aldı. Maddede, 5510 sayılı Kanun’un 81. maddesinin birinci fırkasının I bendinin 8. cümlesinin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi. Bu cümle, 5 puanlık SGK işveren primi teşvikinin 506 sayılı Kanun’un geçici 20. maddesi kapsamındaki sandıkların statülerine tabi personel için de uygulanacağını düzenliyordu. Sandıklar kapsamına da banka sandıkları, ticaret ve sanayi odaları ile borsalar giriyor. Bu durumda uzun süredir uygulanan 5 puanlık sigorta indirim teşviki, bankalar ve ticaret-sanayi odalarıyla, borsalar için kaldırılmış oluyor. Yasanın uygulamaya girmesiyle beraber, bankalar ile oda ve borsalarda sigorta primleri otomatikman 5 puan artırılıyor. Koç, düzenlemenin bu haliyle çıkmasının sıkıntı oluşturacağını söyledi. Koç, sadece 5 büyük Banka için sigorta prim indiriminin kalkmasının yıllık 500 milyon TL’lik ek maliyet artışına neden olacağını ifade etti.(Hacer Boyacıoğlu/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)