BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBanka hisseleri çakıldı! %25 düşüş----

Banka hisseleri çakıldı! %25 düşüş

Banka hisseleri çakıldı! %25 düşüş
24 Haziran 2016 - 15:25 www.finansgundem.com

Avrupa bankalarının hisse senetlerinde kayıplar gün içinde yüzde 20'leri aşarken, Stoxx 600 Bankacılık Endeksi yüzde 15 seviyelerinde bulunuyor

Yatırımcıların, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararına tepki vermesiyle, Avrupa'nın en büyük bankalarına ait hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde sert biçimde düşerken, İngiltere bankaları düşüşlere öncülük etti.

İngiltere'nin en büyük bankalarından Barclays ve Lloyds Banking Group hisse senetleri en ağır darbeyi yerken, her iki bankanın hisse senedi de yüzde 25 kadar değer kaybettikten sonra hafif toparlanarak kayıplarını sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 19'a kadar düşürebildi. Almanya bankası Deutsche Bank hisse senetleri yüzde 12 düşerken, Fransız BNP Paribas hisseleri yüzde 14 geriledi.

İspanya bankaları Banco Santander ve Banco Sabadell hisse senetleri, kısmen, İngiltere'de büyük çaplı perakende bankacılık operasyonlarınsa sahip olmaları nedeniyle, yüzde 20'ye yakın düştü. Öte yandan, İtalya'nın en büyük bankalarından İntesa Sanpaolo ve UniCredit hisseleri yüzde 19 ve yüzde 17 geriledi.

Banka hisse senetlerinde yaşanan kayıplar, banka yöneticilerinin her şeyin kontrolleri altında olduğuna dair yatırımcıları ve müşterileri telkin etmeye çalışmalarına rağmen gerçekleşti. İngiltere Merkez Bankası (BOE) finansal sistemi ve ekonomiyi korumak için "gerekli tüm adımları atabileceğini" ve bundan sonrası için bir plana sahip olduklarını bildirdi.

Ancak, bir çok yatırımcı İngiltere bankaları için daha korkunç bir sonuç olabileceği endişesine sahip. Daha ziyade bankalara odaklanan Algebris yatırım fonunun başında bulunan Davide Serra, "İngiltere GSYİH'sinde yüzde 6 boyutunda bir resesyon olacak. Dolayısıyla çok kötü bir şeyden bahsediyoruz. Bu İtalya'nın da yaşadığı bir durum. Yakında İngiltere'deki takipteki kredilerden bahsedeceğiz" dedi.

Bankaların sert bir ekonomik yavaşlama karşısında maliyet azaltıcı önlemler alması ve küresel yatırım bankalarının İngiltere'nin AB'den çıkış şartlarına ilişkin belirsizlik nedeniyle merkezlerini kıta Avrupasına taşımasıyla, Londra'da binlerce çalışanın işinden olabileceğine dair korkular hakim.

Çeyrek altın 200 TL'yi geçti

 

Borsa İstanbul'da Brexit ateşi! Sert düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)