BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America Merrill Lynch'ten Türk kadınlarına destek----

Bank of America Merrill Lynch'ten Türk kadınlarına destek

Bank of America Merrill Lynch'ten Türk kadınlarına destek
16 Şubat 2018 - 14:32 www.finansgundem.com

Bank of America Merrill Lynch, Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV işbirliğiyle, 1,500’den fazla kadının gelişimine katkıda bulunuyor.

Bank of America Merrill Lynch (BofAML), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile devam etmekte olan işbirliğinin başarılı sonuçlarını gururla paylaşıyor.

Gelişmekte olan ekonomilerde, kadınların yaşadıkları topluluklara ve küresel ekonominin gelişimine yönelik katkılarının farkında olan Bank of America Merrill Lynch’in İstanbul ekibi, yerel bazda kadınların istihdama katılımı ve ekonomik bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla ihtiyaç duydukları kaynaklara, ağlara ve rehberliğe erişimlerine destek oluyor.

Bank of America Merrill Lynch, AÇEV’le gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Vakfın kadınların toplumda güçlenmelerini sağlayan çalışmalarına destek veriyor. AÇEV bu projede genç kadınlara yönelik ileri okuryazarlık çalışmaları yapıyor ve bu kadınların sosyal yaşama katılımlarını artıracak bilgi ve beceriler kazandırıyor.

Program aynı zamanda işsiz kadınların, iş imkânına erişmesini hedefliyor. Üç yıl önce başlayan program sayesinde bugüne kadar 1,500’den fazla kadına ulaşıldı. BofAML 2016’da 800’den fazla düşük eğitim seviyesine sahip genç kadının okuryazarlığının geliştirilmesi ve toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi çalışmalarına destek verdi. Geçen yıl ise gönüllülerden oluşan bir ekip finansal okuryazarlık eğitimine katkı sağladı.

Finansal okuryazarlık projesi kapsamında yapılan en son çalışmada BofAML çalışanlarından oluşan gönüllüler, İstanbul’da 50 kadınla bir araya gelerek temel finansal kavramlardan, paranın zaman değerine, tasarrufun öneminden, emeklilik fonlarına pek çok konuda eğitim verdi. 

BofAML Türkiye Ülke Müdürü Banu Başar programa ilişkin değerlendirmesinde, “AÇEV’le yaptığımız bu ortak çalışmanın yüzlerce kadına başarıya giden yolda ihtiyaçları olan özgüven ve becerileri kazandırdığını görmek bizi fevkalade onurlandırıyor. Türkiye’deki çalışanlarımızın neredeyse yarısı kadınlardan oluşuyor ve bu çalışanlarımızın projeye desteği hem yerel platformda hem de finansal hizmetler sektöründe kadınların daha yoğun katılımını desteklemek açısından çok önemli ” dedi.

AÇEV Kadın Güçlenme ve Okuryazarlık Eğitimleri Birimi Yöneticisi Meltem Cantürk program hakkında şunları söyledi: “Bu proje ile kadınların finansal okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine destek olduk. İçerikleri hazırlarken ve gönüllüleri eğitirken kadınların finansal konulardaki ihtiyaçlarını da gördük ve programa dâhil ettik. Temel ekonomi kavramları ve bütçe hazırlama konuları çok ilgilerini çekti.” dedi.

Bank of America Merrill Lynch'in projeye verdiği desteğe ilişkin olarak ise Cantürk, “Bank of America Merrill Lynch çalışanlarının gönüllü olarak verdikleri seminerler ve gruplarımızı ziyaret etmeleri projenin etkisini artırdı. Bu açıdan da başarılı bir özel sektör –sivil toplum işbirliği örneği sergiledik ” dedi.

Eğitime katılan kadınlar ise projenin faydalarını şu sözlerle dile getirdi:

Alya Sanığ (27) – Katılımcı- Eğitimlerden AÇEV sayesinde haberdar oldum. Bilgilenmenin, geleceğimi planlamam için faydalı olacağını düşündüm, eğitime o yüzden katıldım. Özellikle bireysel emeklilik ve kredi kartlarının kullanımı konusunda faydalı bilgiler edindim. Burada öğrendiklerimin hayatıma olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Örneğin buradan çıkınca bireysel emeklilik ile ilgili görüşeceğim. Ayrıca, kredi kartının daha bilinçli olarak nasıl kullanılacağını da öğrendim.

Arzu Uludağ (36) – Katılımcı – Birikim, bütçe, ekonomi hakkında daha fazla bilgi edinmek için katıldım. Bugüne kadar yaptıklarımın doğru olduğunu gördüm, mutluyum. Örneğin kızımın burs parasını onun adına açılmış bir hesapta biriktiriyorduk; çok doğru yapmışız bundan sonra da devam edeceğiz. Ayrıca evdeki harcamalarımızı yeniden gözden geçireceğim, gereksiz alışverişleri yapmayacağım.

Ayşegül Koç (AÇEV Gönüllü Eğitmeni)- Eğitime verilen her türlü desteği çok olumlu buluyorum. Bu destek özellikle kadınların eğitimine olunca daha da anlamlı oluyor. Bu nedenle Bank of America’nın projeye destek olmasından mutluluk duyuyorum ve teşekkür ediyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)