BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBank Asya'yı fonlayan 17 iş insanına gözaltı kararı----

Bank Asya'yı fonlayan 17 iş insanına gözaltı kararı

Bank Asya'yı fonlayan 17 iş insanına gözaltı kararı
16 Kasım 2018 - 11:18 www.finansgundem.com

Bank Asya'yı fonlayan 4'ü kadın 17 iş insanı İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına kararı verildi. Bu isimlerden 14'ü yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ'nün finansal kaynaklarına yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve MASAK tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, MASAK uzmanlarınca yapılan soruşturma ve incelemelerde, örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'ya devlet tarafından el konulmadan önce girdiği mali çöküş sırasında süreci durdurmak için örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla bankaya fonlama yaptığı belirlenen 4 iş insanı belirlendi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Derinlemesine incelemeye alınan finansal destek çalışmasında bu 4 iş insanına bağlantılı olarak fonlamaya katıldıkları belirlenen 4'ü kadın 13 iş insanı daha belirlendi. 

14'Ü GÖZALTINA ALINDI

Yapılan tespitlerin ardından savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri gözaltı kararı çıkarılan 17 iş insanından 4'ü kadın 14'ünü bu sabah düzenlediği operasyonlarla yakalayarak gözaltına aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)