BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank Asya'ya para yatıran 500 polise ne olacak?----

Bank Asya'ya para yatıran 500 polise ne olacak?

Bank Asya'ya para yatıran 500 polise ne olacak?
27 Haziran 2016 - 10:26 www.finansgundem.com

Milliyet muhabiri Tolga Şardan, Gülen Cemaati, Bank Asya ve Hakan Şükür ile ilgili ilginç bir ayrıntı aktardı, olayın kahramanı ise Hakan Şükür

Bank Asya yönetimine el konulduğu günlerde 500 polisin Bank Asya'ya 25'er bin lira para yatırdığı ortaya çıktı.

BANK ASYA'CI POLİSLER HAKKINDA SÜREÇ BAŞLIYOR

İlginç olayı Milliyet muhabiri Tolga Şardan, tespit edilen polisler hakkında yeni bir sürecin başlatılacağını yazdı. İşte Şardan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"Gülen hareketinin bürokrasiden tasfiye süreciyle aynı anda başlatılan cemaatin finans kaynaklarının kesilmesi çalışmaları çerçevesinde, hükümetin en önemli hedefi Bank Asya olmuştu.

Daha sonraları “FETÖ / Paralel Devlet Yapılanması” (PDY) adıyla tanımlanan Gülen cemaatine maddi kaynak yarattığı gerekçesiyle el konulan Bank Asya’nın kayıtlarında incelemeler yapıldı.

Bu incelemelerde, cemaate yönelik başlayan tasfiye sürecinde bazı polislerin Bank Asya’ya parasal destekte bulunduğu belirlendi.

Hatırlanacağı üzere, halen ABD’de olduğu belirtilen eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür, o dönemde Bank Asya’ya para yatırdığını açıklamıştı. İşte isimleri tek tek tespit edilen bu polislerin de Şükür’ün açıklamasının olduğu dönemde Bank Asya’ya para yatırıp finansal destek verdikleri saptandı.
Bank Asya üzerinde çalışmalarını yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı, bu süreçte yaklaşık 500 polisin para yatırdığını ortaya koydu. Bu polislerin yatırdıkları miktar ise devlet güvencesinden faydalanmak amacıyla ortalama 25’er bin lira olduğu belirtiliyor.

Polislerin, gerek mallarını satarak gerekse başka finans kurumlarından kredi çekerek bu katkıyı verdikleri yönünde tespitler yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, isimlerini tek tek belirlediği bu polislerin listelerini görev yaptıkları merkez ve taşra birimlerine gönderdi. Şimdi bu polislerle ilgili yeni bir süreç başlatılacak. "

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kara11 Temmuz 2016 02:32

    Devlet bile yönetimine el koyduğu bankayı açık tutmakta bir sakınca görmüyorsa didik didik arandığı halde bir yolsuzluğu tespit edilemediyse, adamların bankaya para yatırmasında ne sakınca var. Kendi parasını kendi hesabına yatırmış. Bankaya para yatırmanın nesi suç, iyice saçmaladılar.

  • Melike28 Haziran 2016 16:01

    "Devlete karşı durmanın bedelini ödeyecekler." şeklinde yorum yapan yorumcunun aklına, vicdanına, ve dahi "devlet" anlayışına şaşarım.

  • Melike28 Haziran 2016 15:59

    Sadece bu haberin veriliş şekli bile, güzel ve yalnız ülkemde kişi hak ve hürriyetlerinin ne hale geldiğini ve bunun nasıl da kanıksandığını gözler önüne seriyor. Yasalara göre kurulmuş bir bankaya polis, asker, öğretmen, doktor ya da her neyse bir vatandaşın "banka birilerinin intikam duygusuyla batmasın" diye para yatırmasının neresi suç???

  • birisi28 Haziran 2016 12:48

    Faiz haram. Ancak bu kişiler faizli bankalardan kredi çekip yatırdılar diye söyleniyor

  • bankaya para yatırmak suç27 Haziran 2016 19:52

    demek ki hükümetin amacı bankayı batırmakmış, bu haber bunun ispatı. devlet eliyle yolsuzluk yaparsan suç değil çünkü seçilmişler. seçilmek demek her yeri talan etmek, devlet malını yemek ise bu toplum inşallah hakettiği helakı bulur. devlete karşı durmak başka şeydir, suç işleyene karşı durmak başka şeydir.

  • bozkurt27 Haziran 2016 16:45

    parelelci polisleri kimler savunuyor destek verdilerse cezalarını çekecekler devletten güçlü olduklarını mı sanıyorlar hakan şükürden maaşlarını alsınlar artıkın

  • hesap 27 Haziran 2016 14:03

    birincisi, bankaya para yatırmak hangi kanuna göre suç? ikincisi o bankaya birilerine para aktarıyor diye değil, bankacılık kanunundaki "imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği ... bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar ... ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir" kaydıyla yani aslında geçici olarak el konuldu.

  • musa27 Haziran 2016 13:47

    y1. Bankasya'ya teröre finansman vs. gibi bişeyden el konulmadı. hatta bankaya el konulmadı. yönetime el konuldu. 2) bankaya para yatırmak ne zamandan beri suç? banka suç işliyorsa lisansını iptal edersin. kimse ne para yatırır ne kredi çeker. 3) 500 polis ile Hakan Şükür'ün bağlantısını açıklayamamış haber. kısaca "klasik havuz"

  • Realist27 Haziran 2016 12:31

    Devlete karşı durmanın bedelini ödeyecekler. Bu kadar basit.