BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBank Asya’nın A Takımı’na açılan soruşturma tamamlandı----

Bank Asya’nın A Takımı’na açılan soruşturma tamamlandı

Bank Asya’nın A Takımı’na açılan soruşturma tamamlandı
20 Haziran 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

FETÖ’nün finans kuruluşu Bank Asya’nın A grubu hissedarı 62 şüpheli için soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 15 yıla kadar hapis isteniyor

FETÖ'nün ana şirketlerinden Bank Asya'nın A grubu hissedarları arasında yer alan 24'ü tutuklu 62 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, bankanın 2005 yılında hisselerini A ve B grubu olarak yeniden düzenlediği, A grubunda yer alanların bankanın imtiyazlı ortaklarından olduğu vurgulandı.

30 OCAK EN FAZLA

Bankanın 1 Aralık 2013 ve FETÖ elebaşının bankayı kurtarmaya yönelik talimatını içeren 30 Haziran 2014 arasında 334 bin 123 hesap açıldığı belirlendi. 6 Ocak 2014 tarihinden itibaren artış gösterirken en fazla açılışı 30 Ocak 2014'te 6 bin 69 adetle gerçekleştirildiği belirtildi.
İddianamede, Banka Genel Müdürü Ahmet Beyaz'dan Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili ile yönetim kurulu üyeleri 6 Ocak 2014'te "Affınıza Mahcuben!" konulu elektronik posta ilettiği kaydedildi.

Mektupta, "Bizim iklimimizden bir abimizle bankamız için seferberlik ilan ettik, aynen 2001'de olduğu gibi, neyimiz varsa namusumuz bildiğimiz bankamız için yarından tezi yok getireceğiz. Arkadaşlar evini arabasını satacak, gerekirse başka bankadan kredi çekecek. Bankamıza mevduat koyacağız..." ifadeleri yer aldı.

SÖZ SAHİBİ A GRUBU

İddianamede, A Grubu'nda yer alan tüm şüphelilerin, bankanın ticari ve idari karar alma, yönetim kurulu belirleme, oy ve itiraz hakkına sahip olma, banka yönetimindeki kişilerden oluşma gibi nitelikleri olduğu vurgulandı. FETÖ elebaşı Gülen'in bankayı destekleme talimatlarından sonra şüphelilerin bankayı ayakta tutmaya çalıştıkları, hissedarlıklarını devam ettirerek yönetimde karar almaya devam ettikleri kaydedildi. (Sema Alim Dalgıç/Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)