BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBan Ki-Moon 3 yıl daha Güler Sabancı dedi----

Ban Ki-Moon 3 yıl daha Güler Sabancı dedi

Ban Ki-Moon 3 yıl daha Güler Sabancı dedi
17 Haziran 2015 - 13:29 www.finansgundem.com

Güler Sabancı’nın, BM’nin en üst düzey danışma kurulu Global Compact’taki Yönetim Kurulu Üyeliği Genel Sekreter Ban Ki-Moon tarafından 3 yıl uzatıldı

Birleşmiş Milletler’in en üst düzey danışma kurulu Global Compact’in (Küresel İlkeler Sözleşmesi) Yönetim Kurulu üyesi olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın üyeliği, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından 3 yıl süreyle uzatıldı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Güler Sabancı’nın üyeliğinin 2018’e kadar uzatıldığını bildirdiği mektupta, bu inisiyatife yaptığı katkılara dikkat çekerek Sabancı’nın gösterdiği bağlılığın altını çizdi.   
130’u aşkın ülkede, iş dünyası, sivil toplum, çalışma ilişkileri ve işveren temsilcilerinden oluşan 10.000’in üzerinde katılımcısıyla dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan The Global Compact, Birleşmiş Milletler’in en üst düzeydeki danışma organı olarak görev yapıyor. The Global Compact Yönetim Kurulu’nun ilk Türk üyesi olan Güler Sabancı, üyeliği kapsamında The Global Compact İlkeleri’nin hayata geçirilmesi doğrultusunda üst düzey stratejik danışmalık yaptığı gibi, aynı zamanda söz konusu ilkelere yönelik uygulamaların takip edilmesine ve Birleşmiş Milletler- iş dünyası iş birliğinin artırılmasına katkı sağlayacak çalışmalarda da yer alıyor. Kurumsal sürdürülebilirlik hareketinde bir kilometre taşı olan The Global Compact, 25 Haziran’da on beşinci yılını kutlayacak.
Güler Sabancı ile birlikte yönetim kurulunda görev alan diğer üyeler arasında Unilever CEO’su Paul Polman, BASF SE Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Bock, Bank of America Yönetim Kurulu Başkanı Charles O.Holliday, Milletlerarası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce) Genel Sekreteri Jean-Guy Carrier, Fuji Xerox Direktörü Toshio Arima gibi isimler yer alıyor. Aday Komitesi ve yerel organizasyonların önerileriyle oluşturulan yönetim kurulu üyesi adaylarının ataması Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından yapılıyor. 31 kişilik kurul dünyanın tüm bölgelerini ve çok çeşitli iş kollarını temsil ediyor.



 GÜLER SABANCI’NIN DİĞER ULUSLARARASI ÜYELİKLERİ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olan Güler Sabancı, ayrıca European Round Table of Industrialists’in 2007’den beri ilk kadın üyesidir. Sabancı, Dünya Ekonomik Forumu International Business Council’in ilk Türk üyesi olmasının yanı sıra Yönetim Kurulu’nda da görev yapmaktadır. Güler Sabancı ayrıca Siemens AG Yönetim Kurulu’nda, Birleşmiş Milletler Global Compact Yönetim Kurulu’nda ve MIT Energy Initiative’in Uluslararası Danışma Kurulu’nda da görev almaktadır.
2007 yılında Birleşmiş Milletler the Global Compact İlkeleri’ne (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imza atan Sabancı Holding, 2009 yılında tüm dünyadan temsilcilerin bir araya geldiği Yerel Ağ Toplantısı’na ev sahipliği yapmıştır. Sabancı Holding ayrıca the Global Compact Türkiye Yürütme Kurulu üyesidir. Ayrıca 2011 yılında Sabancı Holding UN Women ve UN The Global Compact’in ortak inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi’ni imzalayan ilk Türk şirketi olmuştur.
Birleşmiş Milletler The Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) Nedir?
2000 yılında başlatılan Birleşmiş Milletler The Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) girişimi, Birleşmiş Milletler bölge ofisleri, çalışma örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerle iş dünyasını bir araya getirerek insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla ilgili alanları kapsayan on evrensel ilkeyi geliştirmeyi amaçlıyor.
 
The Global Compact, şirketleri de kendi etki alanları içinde, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında temel bazı ilkeleri benimsemeye, desteklemeye ve hayata geçirmeye çağırıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)