BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBalık fiyatları düştü----

Balık fiyatları düştü

Balık fiyatları düştü
01 Mart 2017 - 15:29 www.finansgundem.com

Samsun'da kilogramı 25 liraya kadar çıkan balıkların fiyatı, havaların ısınıp balıkçıların bol miktarda avlanmasıyla 5 ve 7 liraya kadar düştü

Karadeniz Bölgesi'nde deniz mahsulleri arasında en çok tüketilen ve kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi, soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması sonucu uzun süredir yüksek fiyattan satılıyordu.

Hava şartlarının düzelmesiyle tekneleriyle Karadeniz'e açılan balıkçıların avı bereketli geçti. Bol miktarda av yapılması sonucu, tezgahlarda satışa sunulan balığın fiyatı da önemli oranda düştü.

Kentte balıkçılık yapan Kurtça Aydın, havaların düzelmesinin fiyatlara yansıdığını söyledi.

Hamsi ve kefalin kilogram fiyatının 25 liradan 7 liraya, mezgitin 25 liradan 5 liraya, barbunun 20 liradan 5 liraya düştüğünü bildiren Aydın, 130 liradan satılan kalkanın kilogramının ise 80 liraya gerilediğini kaydetti.

Balık bollaştıkça fiyatın daha da düşebileceğini dile getiren Aydın, "Fiyatlar hava şartlarından dolayı yüksekti. Şu an normale döndü." dedi.

Hem balıkçının hem de vatandaşın yüzü güldü

Balıkçı Hüseyin Topaloğlu ise fiyatların düşmesinin hem kendilerini hem de vatandaşları sevindirdiğini belirtti.

Hava şartları güzel olduğu için balığın bol miktarda avlandığını vurgulayan Topaloğlu, "Geçen hafta fiyatlarının yüksek olması nedeniyle satışlar azalmıştı. Bugün fiyatların düşmesini fırsat bilen vatandaşlarımız, balıkçı tezgahlarına akın etti. Böyle olunca hem biz mutlu oluyoruz hem de vatandaşımız ucuz balık yemenin mutluluğunu yaşıyor. Umarım bir süre daha fiyatlar ucuz şekilde devam eder." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)