BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlardan 'vize muafiyeti' çıkışı----

Bakanlardan 'vize muafiyeti' çıkışı

Bakanlardan 'vize muafiyeti' çıkışı
04 Mayıs 2016 - 11:51 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, vize muafiyetine ilişkin açıklamalarda bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yaparsak, Avrupa'da verdiği sözü tutarsa inşallah vize muafiyetini Türk insanına kazandırmış olacağız." dedi.


Bakan Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla ilgili Avrupa Komisyonu bir yol haritasını ortaya koymuş olacak. Biz kendi üstümüze düşeni yaptık, 72 kriterin büyük kısmını meclise sevk ettik. Onların arasında bir iki tanesinin dışında birçoğu hayata geçmiş durumda. Vize muafiyeti Türk girişimcisine, işadamına daha kolay ticaret yapmanın yolunu aralayacak. Sadece vize muafiyeti bize çok şey kazandırmaz. Ama bizim önemsediğimiz ve takip ettiğimiz Avrupa'nın Amerika ile yapacağı ikili Transatlantik Ticaret Anlaşması'nı biz önemsiyor ve içinde olmak için mücadele ediyoruz. Biz Avrupa ile yirmi yıl önce Gümrük Biriliği anlaşması yaptık ama ikili anlaşmalarda sistematik anlamda sorunlar ortaya çıkmaya başladı. 2017 başında da Gümrük Müktesebatının uyumlu hale getirilmesi noktasında hem hükümetimizin hem AB'nin kararı var. Bunları birleştirdiğimizde Avrupa ile olan ilişkilerimizin önümüzdeki yıllarda daha da önem arz edeceğini görmek için kahin olmaya gerek yok. Şu anlamıyla önemli biz diğer ihracat pazarlarında pazar kaybına uğrarken Avrupa'ya yapmış olduğumuz ihracatlarda az da olsa ihracatımızı artırdığımızı görüyoruz."

"AB'NİN FARKLI GÖRÜŞLERİ OLABİLİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: "Vize serbestisi konusunda atılması gereken adımları attık, bazı kriterler konusunda AB'nin farklı görüşleri olabilir, bizim samimiyetimizden kimsenin şüphesi olmaması lazım. Eksik varsa önümüzdeki süreçte Türkiye'nin kararlılığı ile bu eksikler giderilebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)