BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Zeybekçi'den bitcoin açıklaması----

Bakan Zeybekçi'den bitcoin açıklaması

Bakan Zeybekçi'den bitcoin açıklaması
13 Aralık 2017 - 15:34 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından, ATO Congresium'da gerçekleştirilen "3. Marka Festivali"nde sanal para Bitcoin'i değerlendirdi.

Bitcoin uyarısı

Sanal para Bitcoin hakkında vatandaşları uyaran Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Şu anda yok, bir aralar Türkiye'de saadet zincirleri vardı, hatırlar mısınız? Herkes biliyor birbirini dolandırdığını ama en sondakine kadar da devam ediyor çılgınlık. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur. Bu, dünyayı sadece bir veya iki her şeyiyle kontrol ettiğiniz, cendere altına aldığınız, gerektiğinde zulmettiğiniz bir para birimine mahkum edemeyeceğinizin çıkışlarıdır bunlar. Onun için bunun çaresi de bulunacak." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, dünyanın bilgi, teknoloji, marka, patent, dağıtım ve tüketim kanallarına hakim olan ve olamayan ülkeler diye keskin şekilde ikiye ayrıldığına işaret ederek, Türkiye'nin çok güçlü ve hızlı biçimde kontrol eden üreten ülkeler grubunda hızlı bir yolculuğu olduğunu anlattı. Türkiye'de 10-12 yılda Ar-Ge'ye ayrılan payın 8 kat arttığına dikkati çeken Zeybekci, bunun yeterli olmadığını vurguladı. İhracata verilen desteklerin üçte birini Turquality yani marka, tasarım ve patente verdiklerini belirten Zeybekci, yurt dışında marka satın alacak şirkete 500 bin dolara kadar danışmanlık hizmetleri çalışmaları için, şirketi satın aldığında da 2 milyon dolara kadar da faiz desteği verdiklerini kaydetti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın çok önemli olduğunu ve birçok fırsatı içinde bulundurduğuna işaret eden Zeybekci, “Her gün bir kulaç daha ileri gedeceğiz, her gün yeni bir şey keşfedeceğiz, her gün yeni bir marka, tasarım üreteceğiz. Biz de bu yolda hükümet olarak elimizdeki imkanları, destekleri veriyoruz, vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Zeybekci, geçen yıl ihracata, tasarıma, teknolojiye, markaya verilen destekleri bu yıl 3 katına çıkardıklarına dikkati çekerek, destekleri 2018 ve 2019’da yine artıracaklarını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)