BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Zeybekçi, İsrail ile ilişkileri değerlendirdi----

Bakan Zeybekçi, İsrail ile ilişkileri değerlendirdi

Bakan Zeybekçi, İsrail ile ilişkileri değerlendirdi
25 Haziran 2016 - 19:44 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail ile Türkiye arasındaki temaslara ilişkin "İnşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde sonuçlar alınacak." dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak." dedi.

Zeybekci, Denizli programı kapsamında Beyağaç ilçesinde Kaymakam Muhammed Serkan Şahin'i ve Belediye Başkanı Mustafa Akçay'ı makamlarında ziyaret etti, ardından AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Zeybekci, dünya ve Türkiye'nin çok önemli zamanlardan geçtiğini ifade ederek, İngiltere'deki referandumun sonucuna dikkati çekti.

Referandumdan çıkan Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararını "tarihi bir kırılma" olarak niteleyen Bakan Zeybekci, "AB'nin köklü bir şekilde temellerin sarsıldığı, bundan sonra değişimlerin olacağı bir dönem başlıyor." dedi.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Mavi Marmara saldırısı ile bozulan İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilere ve iki ülke arasındaki temaslara değinen Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

"İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak. Bizim için İsrail önemli bir müttefik gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek ilişki seviyelerinde olmak kaydıyla, böyle bir müttefik ülke, iş birliği yapmamız gereken bir ülke. O anlamda da inşallah bu hafta sonu iyi sonuçlar alınabilir tahmin ediyorum. Ardından, Irak’taki, Suriye'deki bu sıkışıklığın giderilmesidir. Öncelikle Suriye'deki insanlık dramının öncelikle bitmesi, ardından siyasi bir çözüme de ulaşılmasıdır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)