BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBakan Zeybekci: Bankalarla konuşacağız----

Bakan Zeybekci: Bankalarla konuşacağız

Bakan Zeybekci: Bankalarla konuşacağız
12 Eylül 2017 - 14:49 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerin en tartışmalı konusu yüksek faizlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yüksek kredi faizlerinin indirilmesi konusunda tüm taraflarla birlikte bir çalışma yapılması gerektiğini, bu konuda bankalarla da görüşeceklerini belirtti ve "Kaynak, imkan sıkıntıları eyvallah. Bir de sen bu piyasaların talebi karşısında bunu fırsat olarak görüp kar maksimizasyonu için mi kullanıyorsun? Buna da bakmamız lazım" dedi. Zeybekci, döviz kuru konusunda da "Şu anda bizim kabul edebileceğimiz bir seyir izliyor" diye konuştu. Zeybekci, Salı günü Bloomberg’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bankaların kredi faizlerinin yüksekliği ve kredi kullandırmada "tutucu davrandıkları" yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Hakikaten bu kronik bir sıkıntı haline geldi. Türkiye’de yatırımı, üreticiyi cesaretlendirmeyen; ticaret yapıp belli stoğu elinde tutmak zorunda olanların maliyetlerini yukarı çıkaran faiz oranlarına rağmen, bir Türk mucizesini takip ediyoruz şu anda" dedi.

"Türkiye şaha kalkacakken, özel sektör eliyle üretimle büyüme şeklinde bir dinamizmi görüp, bunun önünde kazıkla çakılmış gibi faizlerden dolayı elimizin ayağımızın bağlı olmasını Türkiye haketmiyor" ifadelerini kullanan Zeybekci, bu konuda özel sektör, bankalar ve kamunun bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, "Burada Merkez’in de imkanları, kaynakları belli. Merkez’in yönlendirme kabiliyeti de bir yere kadar. Ama diğer taraftan bu ticari bankalarla birlikte oturmamız lazım" dedi.

Bu konuda atılabilecek adımların Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda ele alınabileceğini belirten Zeybekci, "Belki daha geniş çerçeve içinde Bankalar Birliği ile bütün banka yönetimleriyle, Merkez Bankası ile konuşmak lazım. Bakın piyasalar istiyor talep ediyor, yatırım yapmak istiyor, üretim, ihracat yapmak istiyor" diye konuştu.

Zeybekci, "Türkiye’de bizim için kabul edilebilir bir ortam yaratmamız ve herkesi razı etmemiz lazım. Bir geçiş süreci yaşıyoruz. Bundan sonra bizim için önemli olan paranın bol olması, kolay ulaşabilir ve ucuz olması. Bol olmasıyla ilgili sıkıntımız var. O da olmadığından değil, hafif sağ gözü kapıya baktığı için..." dedi.

Bakan Zeybekci, dolar kurundaki gerilemeyle ilgili olarak da "3,40’lar seviyesini biz net söyledik. TL’nin döviz karşısındaki değeriyle ilgili negatif söylem içinde olanlar, sadece gönüllerinden geçeni söylediler. Kur bizim kabul edebileceğimiz bir seyir izliyor şu anda" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENGIN12 Eylül 2017 17:43

    İLK ÖNCE MB VE 3 KAMU BANKASI İLE KONUŞSANIZ TÜM BANKALARLA GÖRÜŞMEYE GEREK KALMAZ.

  • Emekci12 Eylül 2017 15:22

    Lafla peynir gemisi yürümez. Siz enflasyonun önümüzdeki sene %7 olacağının garantisini verin, bankalar da kredi faizlerini %10 nun altına ceksin. Avrupa enflasyonu %3 olan bile ülke yok. Gerci siz biliyorsunuzdur bunu da, bazı universite diplomasi olmayan kişilere anlatmak zor