BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Tüfenkci'den döviz kuru açıklaması----

Bakan Tüfenkci'den döviz kuru açıklaması

Bakan Tüfenkci'den döviz kuru açıklaması
16 Mayıs 2018 - 14:21 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bloomberg HT'ye kurdaki yükselişin önümüzdeki günlerde sonlanacağını, seçim sonrası kur ve enflasyonda farklı noktalarda olunacağını söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı.

Son zamanlarda TL'deki değer kaybının reel ekonomiyle bağlantısı bulunmadığını belirten Bakan Tüfenkci bu yükselişin önümüzdeki günlerde sonlanacağını, seçim sonrasında ise enflasyon ve kurda farklı noktalarda olunacağını bildirdi.

Tüfenkci "yapılan analizlere bakıldığında TL'nin değer kaybının ülkeye ilişkin oluşturulan negatif algılardan kaynaklandığını görebiliriz.

Ekonomi üzerinden operasyon çekmeye çalışıldığını görüyoruz. Buna karşılık özellikle Merkez Bankamız ve ekonomi yönetimimiz toplantı yaparak bir takım adımlar attı. Bu anlamda alınan tedbirlerle bu yükselişin belli süre sonra durağanlaşacağını ve rüzgarın geriye doğru eseceğini görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Seçim sonrası enflasyon ve kur noktasında farklı noktalarda olunacağını belirten Tüfenkci "Bu yükselişler daha çok algısal anlayışlarla ilişkili, reel sektörle direk ilişkili değil. Biraz sakin olmak lazım. Önümüzdeki günlerden itibaren bu tersine dönecek" değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALi Ergül 16 Mayıs 2018 14:38

    Bu muhteremin kendine faydası yok, döviz açıklaması yapmış, kimlere kaldı ülke.. yahu aklı başında boğaziçi ödtü mezunu canavar gibi ceo lar varken neden kendi işinde bile başarılı olamamış bu adamları ülkede bakan yaparlar.