BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Soylu'dan emeklilere büyük müjde----

Bakan Soylu'dan emeklilere büyük müjde

Bakan Soylu'dan emeklilere büyük müjde
27 Haziran 2016 - 20:55 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tüm emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım bankalarıyla görüşmeler yapıldığını belirterek, çalışmaların teknik düzeyde tamamlandığını bildirdi.

Trabzon'da çeşitli programlara katılmak üzere Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Emekliye maaş promosyonu" konusundaki çalışmalara ilişkin soru üzerine Soylu, "Öncelikli olarak hükümetimizle gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bir karar verilecek ama henüz karar aşamasında değiliz. Tüm emeklilerimizin promosyon alması konusunda çalışmalarımız teknik düzeyde tamamlanmıştır. Hem özel bankalarla hem kamu bankalarıyla arkadaşlarımız emeklilerin promosyon alması konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor." dedi.

Ne kadar ödenecek?
Promosyonlara ilişkin bazı gazetelerde ve yayın organlarında çok yüksek rakamların yazıldığını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekrar ifade etmek istiyorum, bu bir promosyondur. Ancak bunu bir maaşla eşitlemeye çalışan yaklaşımlar söz konusu. Elbette gönül öyle ister ama promosyon dediğimiz, ilgili maaşın bankada durmasının karşılığı elde edilecek bir gelirdir. Yani ilgili maaşın bankada durması ne kadarsa, bunun teknik hesaplaması ne kadarsa ona ait bir promosyon yaklaşımı olacaktır. Maalesef bazı basın ve yayın organlarında çok yüksek beklenti oluşturuluyor. Bilinmesini isteriz ki bu konuda arkadaşlarımız da bizler de çalıştık. Önümüzdeki günlerde hükümetimize bir sunumda bulunacağız. Orada verilecek karardan sonra bir adım daha atacağız."

"Hükümete sunduktan sonra karar verilecek"
Seçim sürecindeki vaatlerini yerini getirmek istediklerini ifade eden Soylu, "Katılım bankaları, özel bankalar ve kamu bankaları dahil hepsi ile görüşmelerimizi yaptık ve teknik olarak bir noktaya vardık. Bunu hükümete sunduktan sonra verilecek karar üzerinden bir adım daha atacağız ve o adımdan sonra inşallah hayırlı bir sonuca ulaşırız çünkü bu bizim seçim öncesinde hükümet olarak söylediğimiz bir vaatti. İnşallah bunu da yerine getirmek istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)