BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan olduğunu televizyondan öğrendi----

Bakan olduğunu televizyondan öğrendi

Bakan olduğunu televizyondan öğrendi
26 Mayıs 2016 - 06:49 www.finansgundem.com

Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün kabineye girmesi de bu bakanlığa getirilmesi de sürpriz olarak karşılandı

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinenin en sürpriz ismi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na getirilen Faruk Özlü oldu. AK Parti Düzce Milletvekili Özlü'nün Düzce'nin Çilimli ilçesi Topçular köyünde yaşayan ablası Mürvet Çolak, kardeşinin bakan olduğunu halk pazarında öğrenmişti. Faruk Özlü'nün de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na getirildiğini sürpriz bir şekilde televizyondan öğrendiği ortaya çıktı. Turan Yılmaz'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün kabineye girmesi de bu bakanlığa getirilmesi de sürpriz olarak karşılandı.

Zaten kendisi de bakan olduğunu, kabine listesinin açıklandığı gün yapılan grup toplantısı için geldiği Meclis’te televizyondan öğrendi. Kendisini, ‘makine doktoru’ olarak tanımlayan ve yakın çevresine, “dünyaya tekrar gelsem yine makine mühendisi olurdum” diyen 54 yaşındaki Özlü, İTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yine burada yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya’da proje ve mühendislik, Harvard’da da üst düzey yöneticilik eğitimi alan Özlü, mezun olduğu üniversitedeki 3 yıllık araştırma görevliliğinin ardından asıl kariyerini 1990 yılında sözleşmeli personel-mühendis olarak adımını attığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda yaptı.

KRİTİK PROJELER

Burada uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı ve müsteşar vekili olarak görev yapan Özlü, birçok kritik projede çalıştı. Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı olarak kayıtlara geçen Zırhlı Muharebe Aracı Projesi’nde uzman ve proje müdürü olarak çalışan Özlü, ilk milli tank Altay, ilk insansız hava aracı ANKA ve ilk milli gemi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde de müsteşar yardımcısı olarak görev aldı. Özlü’nün görev aldığı diğer önemli projeler arasında Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu ile Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri yer alıyor. Özlü TAI-TUŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve başkanı olarak da çalıştı.

Özlü, 2011 seçimlerinde de yine AK Parti’den memleketi Düzce’den aday adayı oldu. Partideki temayül yoklamasından birinci çıkmasına karşın aday yapılmadı. Bunun üzerine yeniden Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndaki görevine dönen Özlü, şansını ikinci kez 7 Haziran seçimlerinde denedi ve milletvekili seçildi. 1 Kasım seçimlerinde de yine liste başından seçilen evli ve iki çocuk babası Özlü, çiftçi bir aileden geliyor. Ailesi halen Düzce’de çiftçilik yapan Özlü’nün ablası Mürvet Çolak da kardeşinin bakan olduğunu evinin bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri halk pazarında satarken öğrenmişti. 63 yaşındaki ablasının, “Kardeşim çalışkan, dürüst, tuttuğunu kopartır” sözleri gazetelere yansımıştı.

MUHALEFETİN DE ÖVGÜSÜNÜ ALDI

FARUK Özlü’ye, Meclis Savunma Komisyonu Başkanlığı yaptığı sırada birlikte çalıştığı muhalefet milletvekillerinden de olumlu değerlendirmeler geldi. CHP’li bir üye Hürriyet’e, “Bunu başkası için söylemem ama, şu anda ülkedeki karşıtlığın dışında bir kişiydi. Birlikte çalıştığımız süre boyunca kendisini, AKP’nin genel üslubunun aksine son derece uyumlu ve uzlaşmacı bir meslektaşım olarak tanıdım” dedi. Yakın çevresi de Özlü’yü “uyumlu, çalışkan ve iş odaklı” olarak tanımlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)