BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Işık'tan işverene mesaj----

Bakan Işık'tan işverene mesaj

Bakan Işık'tan işverene mesaj
01 Aralık 2015 - 05:58 www.finansgundem.com

Asgari Ücret Komisyonu öncesi Bakan Işık'tan işverene sıcak mesaj

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücret artışında işverenle birlikte hareket ederek yükü hafifletme tarafında etkili adımlar atılacağının mesajını verdi. Işık, şunları kaydetti:
“Asgari ücretle çalışan normalde toplam imalat sanayiinde çalışan yüzde 28.1’i, hatta bu rakamın içerisinde asgari ücretten daha fazla ücret alıp işverenin asgari ücret üzerinden gösterdiği insanlar da var. Dolayısıyla maksimum yüzde 28’i asgari ücretle çalışıyor ve bu asgari ücretin artışını tüm yükü işverene bırakılmış olsa dahi bakanlık olarak yaptığımız çalışmada vergi öncesi karlılık yüzde 4.5’tan yüzde 3.5’un altına düşmüyor. Yani maksimum yüzde 21 kâr kaybı oluyor. Hükümet olarak biz işvereni yalnız bırakmamaya, özellikle rekabette zorlanan sektörlerdeki işverenin üzerindeki yükün bir kısmını almaya gayret  edeceğiz. Ama çok böyle yandık, bittik durumu yok. Her halükârda bu asgari ücret  artışının Türkiye’deki istihdamı azaltmaması ve işsizliğin artmaması,  sektörlerimizin rekabet gücünü olumsuz etkilememesi içinde elimizden gelen  tedbirleri alacağız.” 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)