BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan'dan vergi açıklaması----

Babacan'dan vergi açıklaması

Babacan'dan vergi açıklaması
19 Nisan 2014 - 17:33 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Az vergi toplansın, az harcansın" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) Özgün Yönetim Uygulamaları 2014 Zirvesi'nin açılışında konuştu. Babacan, Türkiye'de gerçekten önemli bir siyasi, sosyal, ekonomik bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Devletin çok büyük vergi topladığı ve çok büyük para harcadığı bir model istemediklerini belirten Babacan, "Az vergi toplansın, az harcansın ve mümkün olduğu kadar özel sektöre alan açalım ki ülke kaynakları daha verimli kullanılabilsin. Bunu bazı ülkelerin liderlerine söylediğimde şaşkın şaşkın bakıyor. Çünkü bazı ülkelerde 'ekonomi büyüyecekse ben büyütürüm' mantığı var. Biz de zaman zaman vatandaşlara harcama çeki dağıtma fikrinden, ekonomiye can suyu fikirlerine kadar kendi iç mücadelemizi de verdik" diye konuştu.

HUKUK DEVLETİ DEĞİLSENİZ, TOTALİTER ANLAYIŞ GELEBiLİR

Babacan, dünyanın yaşadığı son krize bakıldığında işin özünde güven krizini gördüklerini belirtti. Hem kamu hem de özel sektörde güveni oluşturup ona sahip çıkabilmenin o güveni oluşturmak kadar önemli olduğunu dile getiren Babacan, markanın verilen bir söz ama iyi markanın tutulan söz olduğunu vurguladı. Son bir yıldır yurt dışı algısıyla ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Ali Babacan, şöyle devam etti: "Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye'nin ciddi bir algı sorunu var. Bu algı sorununun ciddi bir güven sorununa dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Algıyı sadece iletişimle düzeltmeniz çok zor önce ürünün kendisi iyi olacak. Son bir yıldır yaşadıklarımız, Türkiye'nin reform konusunda da ne kadar şiddetli ihtiyacının olduğunu gösteriyor. 11 yıldır demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerde daha iyi uygulamalar ve hukuk devleti olabilmek için mücadele verdik ve veriyoruz ama arzu ettiğimiz noktada değiliz. Demokratikleşme Paketi ne ilk ne de son adımdı. Haklar ve özgürlükler konusunda sıkıntılarımız var. Hele de hukuk konusunda problemlerimiz çok büyük. Ülkede güven ortamını sağlayabilmek iyi işleyen hukuk sistemi ve yargı mekanizmalarıyla mümkün... Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye arzu ediyoruz. Eğer hukuk devleti değilseniz, demokrasi bir süre sonra kaos ya da totaliter anlayış getirebilir. Bunun içindir ki evrensel normları baz almış sıhhatli bir hukuk sistemi, hukuk devleti olma hedefini önümüze koymamız önemli. Gelişmiş bir ekonomi için hukuki güvenlik şart. Biz hep piyasa ekonomisi dedik ama bunun kurallı piyasa ekonomisi olması gerektiğinin altını çizdik."

YANLIŞLIK İÇİNDE OLANIN HESAP VERMESİNİ SAĞLAMAK ÖNEMLİ

Babacan, yolsuzlukla mücadelenin her ileri demokrasinin olmazsa olmaz bir konusu olduğunu belirterek, "Buna da tolerans göstermemek, iddianın sonuna kadar gitmek, yanlışlık içinde olanların da hesap vermesini sağlamak çok önemli. Kural koyuyorsunuz, o kurala uymayanlar için yaptırım gerekir. Kurala uymamanın cezası yoksa bir süre sonra o kuralın bir önemi kalmaz" diye konuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)