BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan'dan Merkez açıklaması!----

Babacan'dan Merkez açıklaması!

Babacan'dan Merkez açıklaması!
02 Nisan 2015 - 06:39 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Meclis'te muhalefetin verdiği soru önergesini yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası'nın kullanacağı araçları kendisinin belirlediğini söyledi. Kısa vadede farklı sebeplerden dolayı kurda oynaklık yaşanabileceğini ifade eden Babacan, son 1 yıllık dönemde euronun dolar karşısında TL'den daha fazla değer kaybettiğini söyledi.

Meclis'te muhalefetin verdiği soru önergesini yanıtlayan Babacan "Kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 33'e geriledi. BDDK bankacılık sektörünü yakında izliyor" diye konuştu.

ABD Merkez Bankası Fed'in atacağı adımların küresel piyasalar için önemli olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı, değerlendirme yapılırken dış koşulların da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Cari açık ve enflasyon gibi konulara da değinen Babacan "Önceliğimiz cari açık ve enflasyon ile mücadele ve büyümeyi refomlarla artırmak. Bu alanlarda Orta Vadeli Program'da öngörülenden daha iyi duruma gelebiliriz" dedi.

Reformlarla Türkiye'nin büyümesini sürdürülebilir şekilde artıracaklarını kaydeden Babacan, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin güven ve istikrar ortamı olduğunu ifade etti.

Şeffaflıkla ilgili reformların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı, bu reformların yeni yasama dönemine kalabileceği kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)