BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'den Semih Özakça ve Nuriye Gülman kararı----

AYM'den Semih Özakça ve Nuriye Gülman kararı

AYM'den Semih Özakça ve Nuriye Gülman kararı
28 Haziran 2017 - 18:33 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi Nuriye Gülman ve Semih Özakça'nın tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti

Anayasa Mahkemesi, Kanun Hükmünde Kararname (MPM) ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan, daha sonra da tutuklanan eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülman'in tahliye istemli "tedbir" talebini reddetti.

Habertürk'te yer alan habere göre, Semih Özakça ve Nuriye Gülman, açlık grevi nedeniyle sağlık sorunları yaşadıklarını belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne tutukluluğun kaldırılması ve tahliyelerine karar verilmesi talebiyle başvurmuştu. Yüksek Mahkeme tahliye istemli bu tedbir talebini reddetti. 

Kararda, başvurucuların sağlık durumlarına ilişkin şikâyetlerinin dikkate alınarak sağlık kuruluşlarına sevklerinin sağlandığı, ayrıca cezaevi bünyesinde bir Devlet Hastanesi'nin bulunduğu, dolayısıyla sağlık hizmetleri sağlanan başvurucuların cezaevinde tutulmalarının; yaşamlarına, maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik bir tehlike oluşturduğuna dair derhal tedbir kararı verilmesini gerektirir bir durum bulunmadığı sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

Ancak Yüksek Mahkeme, başvurucuların sağlık durumlarına uygun ve fiziksel hâlleriyle uyumlu koşullarda tutulmaları için gerekli önlemlerin cezaevi tarafından alınmasına da karar verdi. Kararda ayrıca her iki ismin de yeni gelişmeler olması hâlinde tedbir hususunun re'sen yeniden değerlendirilebileceği vurgulandı. Kararın bir örneği Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve ilgili cezaevine gönderildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)